Recepten: 3 eenvoudige koude desserts

Food door Zora

Heb je een gezellig etentje en wil je een lekkere koude dessert serveren? Wij hebben drie eenvoudige gerechten voor je die jij in een handomdraai op tafel zet en waarmee jij ook nog eens indruk op je gasten maakt!

1. Limoen- en citroenmousse

Ingrediënten voor 6 personen

  • 2 limoenen
  • 2 citroenen
  • 200 gram gecondenseerde melk
  • 250 gram slagroom

Bereiding

  1. Was en droog het fruit. Rasp ze en pers het sap uit.
  2. Doe de koude gecondenseerde melk in een grote kom en voeg het sap langzaam, in een dunne straal, toe terwijl je roert.
  3. Voeg de slagroom toe en roer het goed. Zet het vervolgens gedurende vijf minuten in de koelkast.
  4. Versier het met de geraspte citroen- en limoenschillen en serveer het met Vegter's rolletjes.

2. Meloen parels met muntyoghurt

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 Piel de Sapo meloen
  • 2 Galia meloenen
  • 4 Griekse yoghurts
  • 3 eetlepels suiker
  • Verse muntblaadjes
  • Schil van een limoen, geraspt

Bereiding

  1. Snijd de meloenen doormidden en verwijder de zaadjes. Maak vervolgens bolletjes met behulp van een ijsschepper of bolletjeslepel en voeg het toe aan een grote kom.
  2. Meng de yoghurt apart met de suiker, de rasp en de gehakte muntblaadjes.
  3. Serveer de meloen met de yoghurt heel koud!

3. Romige ijskoffie

Ingrediënten voor 6 personen

  • 200 gram koffie
  • 100 milliliter magere melk
  • 180 milliliter gecondenseerde melk
  • 8 - 10 grote ijsklontjes
  • 1 anijsster
  • Chocoladekrullen of hagelslag om te decoreren

Bereiding

  1. Maak de koffie klaar en voeg de anijsster toe. Laat het afkoelen en verwijder de anijs.
  2. Blend de koffie met de rest van de ingrediënten tot het ijs volledig geplet en romig is.
  3. Serveer het in individuele kopjes en versier het met de chocoladeschilfers.