5 x inspiratie: onmisbare snacks op de borrelplank

Food door Zora

Het brainstormen voor de perfecte hapjes voor op de borrelplank aankomende feestdagen is begonnen. We begrijpen dat jij je gasten wil verrassen met de allerlekkerste en origineelste tapas voor een onvergetelijke avond. Wij helpen je een handje en delen vijf keer inspiratie!

1. Hotdogs in bladerdeeg

Met deze warme snack maak jij iedereen blij. Rol kleine knakworstjes in bladerdaag en stop ze in de oven gedurende ongeveer 20 minuten op 180 graden. Ze zijn klaar als ze goudbruin zijn. Serveer ze met Broodje Unox saus en jouw gasten zullen deze heerlijke snack nooit meer vergeten!

2. Dadels met roomkaas en spek

Nog een heerlijke ovensnack die perfect is voor op de borrelplank, is dadels met roomkaas en spek. De combinatie van zoet en zout is wat dit hapje zo populair maakt. Vul dadels met roomkaas en wikkel ze in spek. Stop ze in een voorverwarmde oven (180 graden) gedurende 8 tot 10 minuten.

3. Lekkere wraps

Allerlei soorten belegde wraps verdwijnen altijd razend snel van de borrelplank. Bijvoorbeeld wraps met roomkaas, ijsbergsla, gesnipperde uitjes en salami doet wonderen!

4. Bruschetta

Bruschetta is van oorsprong een Italiaans hapje dat bestaat uit geroosterd brood, ingesmeerd met knoflook en besprenkelt met olijfolie, zout en peper. Bruschetta's zijn meestal belegd met stukjes tomaat en basilicum, maar experimenteren met kaas of vleeswaren mag ook!

5. Komkommer rolletjes

Een gezonde snack is altijd fijn om te serveren voor de liefhebbers. Deze komkommer rolletjes zijn gevuld met hüttenkäse, gedroogde tomaten en avocado. Het ziet er heerlijk uit, vind je niet?

Favoriete borrelplanken en dienbladen van Welke