De lekkerste borrelplanken voor de kerstdagen

Food door Chloe

Het najaar is begonnen en dat betekent ook onze trek in heerlijke borrelplanken. En ondanks dat de kerstdagen nog even op zich laten wachten, kunnen we wel vast wat inspiratie opdoen. Een gezellige borrelplank op de kerstborrel of als voorafje aan het kerstdiner is natuurlijk geen straf.

Zuurstok caprese

Bij zuurstokjes krijgen we direct een kerstgevoel. Helaas zijn deze zoete snoepjes niet erg geschikt voor op de borrelplank. Maar ze zijn wel makkelijk na te maken met een lekkere caprese salade. Lekker makkelijk om te maken en het ziet er ook nog eens heel gezellig uit.

Kaasfondue

Hoewel kaasfondue natuurlijk eerder een hoofdgerecht is, kan je er ook prima een borrelplank van maken. Zet een paar mini potjes met kaasfondue neer en vul de rest van de plank met lekkers om mee te dippen. Druiven, groenten en stokbrood: alles kan erin.

Kerstkrans

Een ronde borrelplank staat altijd hartstikke gezellig op tafel. En om even lekker in de kerstsferen te blijven kan je er heel makkelijk een kerstkrans van maken. Vul de buitenste rand van de plank met lekkere hapjes en versier de plank met wat dennentakken.

Kerstboom borrelplank

Hmmm... Bij het zien van deze borrelplank krijgen we meteen zin in de kerstdagen. Deze plank is echt een feestje op de kersttafel. Met een variatie aan lekkere snacks naar eigen keuze maak je deze kerstboom heel makkelijk zelf.

Kerstster

Een charuterie- en kaasplank mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de feestdagen. En wil je er een leuke twist aan geven? Maak dan zo’n mooie kerstster met een kaas als manchego of Parmezaanse kaas.