De 8 lekkerste gezonde zomer snacks

Food door Sanne Michelle

In de zomer kan het behoorlijk verleidelijk zijn om lekker alles te eten wat je wilt. Je bent tenslotte vrij en hebt tijd om lekker uit eten te gaan met, familie, vriendinnen of je partner. Tijdens een bezoekje aan het park sla jij de kaasjes, chips en bladerdeeghapjes ook niet over. En dat terwijl je nog zo hard gewerkt hebt voor je summerbody. Goed nieuws! Je kunt deze zomer lekker blijven snacken, maar dan op een gezonde manier.

Ongezonde snacks

Het maakt niet uit waar je bent; tijdens zomerdagen zijn lekkere (ongezonde) tussendoortjes moeilijk te weerstaan. Zit je op kantoor? Dan ga je waarschijnlijk in de pauze even lekker iets halen. Verkoeling nodig? Dan haal je een lekker ijshoorntje met slagroom en discodip. Zit je de hele dag met je gezin op het strand? Dan heb je aan het einde van de middag vast zin in een lekker frietje. Zo kunnen we nog wel even doorgaan. De kilo's die je er voor de zomer afgetraind hebt, vliegen er nu binnen no-time weer aan, zonde! Maar niet getreurd, wat nou als wij je vertellen dat wij de lekkerste, gezonde zomer snacks voor je hebben verzameld. Zo kun jij lekker blijven snacken zonder dat je je er schuldig over voelt. Je hebt de snacks ook nog eens binnen een handomdraai gemaakt. Win-win!

Gezonde snack #1: Blauwe bessen

Blauwe bessen doen het altijd goed! Je kunt ze gemakkelijk kopen in de supermarkt en ze komen vaak in een klein doosje dat handig mee te nemen is. Blauwe bessen bevatten vezels en zijn rijk aan de vitaminen A, C, B, B1, B2, B6, E en K. Daarnaast bevatten ze ook verschillende belangrijke mineralen zoals o.a. ijzer, calcium en magnesium. Er zijn maar weinig producten die meer antioxidanten bevatten dan blauwe bessen. Dit maakt het toch wel dé ideale zomersnack. Je kunt de besjes zo eten, maar ook mixen met Griekse yoghurt of ander fruit.

via GIPHY

Gezonde snack #2: Gevulde wrapjes

Een wrap is vaak de meest gekozen snack, omdat je het lekker kunt vullen met alles wat je zelf wilt. Kies voor de gezonde variant bijvoorbeeld voor komkommer, tomaat, avocado en eventueel kip. Ook ideaal om mee te nemen naar het park of strand!

Gezonde snack #3: Geroosterde kikkererwten

Dit is een typisch gevalletje van: nooit aan gedacht! Deze lekkere krokante kikkererwten maak je in de oven en voeg een licht pittig en kruidig laagje toe voor extra smaak. Lekker als snack of over de salade of soep. Eigenlijk een gezond alternatief voor borrelnootjes! Het recept kun je hier vinden.

Gezonde snack #4: Groentesticks met dip

Deze snack is een kleurrijk feestje op tafel! Snij komkommer, paprika en wortel in lange staafjes (sticks) en maak een dipje. Super lekker en ook nog eens super healthy! Het recept kun je hier vinden.

Gezonde snack #5: Komkommerrolletjes

Super simpel maar super lekker verfrissend! Je kunt ze op de klassieke manier eten, in plakjes, maar je kunt de komkommer ook in dunne plakjes schillen in de lengte zodat je ruimte over houdt om er lekker crème fraîche of yoghurt op te smeren. Rol het op en genieten maar! Je kunt er overigens ook een lekkere salade van maken met mozzarella en croutons.

Gezonde snack #6: Gedroogde vruchten

Gedroogde vruchten zijn een goede variatie op normaal fruit en ook nog eens langer houdbaar! Kies jij voor abrikozen, dadels of vijgen? Appel, mango of banaan kan trouwens ook en is gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt of op de markt. Door verschillende soorten te kopen en te mixen maak je gemakkelijk je eigen fruitchips. Mmmm!

Gezonde snack #7: Watermeloen pizza

Snijd een watermeloen in 'pizza puntjes' en lepel er Griekse yoghurt of kwark op. Strooi er verschillende soorten fruit overheen et voilà: je hebt je eigen gezonde zomerpizza gemaakt! Het recept kun je hier vinden.

via GIPHY

Gezonde snack #8: Kersen

Deze snack is net als blauwe bessen gemakkelijk mee te nemen en zit boordevol vitamines (A, C), kalium en vezels. Ook zitten er bijna geen calorieën in en bevat het antioxidanten die o.a. het cholesterolgehalte doen dalen. Cherries it is!