Makkelijke vegetarische quiche met spinazie en paddenstoelen

Food door Michelle

Een quiche is altijd goed. Helemaal als hij gezond is en makkelijk om te maken. Wat deze quiche zo eenvoudig maakt is dat hij geen korst heeft. Dit bespaart een hoop tijd en moeite. Benieuwd hoe je dit heerlijke vegetarische gerecht maakt? Vind hieronder het recept!

Ingedrienten voor de vegetarische quiche 

30 ml olijfolie

125 gram paddenstoelenmix

2 uien

2 tenen knoflook

300 gram bladspinazie

6 eieren

3 takjes verse tijm

50 ml melk

50 ml room

1 eetlepel mosterd

125 gram geraspte Gruyere kaas

peper en zout naar smaak

Bereidingswijze vegetairsche quiche 

Begin met het voorverwamen van de oven op 180 graden. Vet ook alvast de ovenschaal in.

Bak de paddenstoelen op hoog vuur tot ze lekker knapperig zijn geworden. Dit duurt iets minder dan 10 minuten. Snijd ondertussen de ui en voeg die toe als de paddenstoelen bijna klaar zijn. Is het uitje glazig geworden? Pers dan de knoflook en bak kort mee. Voeg steeds een hand verse spinazie toe tot alle spinazie is meegebakken.

Klop in een grote kom de eieren, room en melk door elkaar. Voeg hier mosterd, verse tijm en zout en peper naar smaak aan toe. Als alles door elkaar is gemixt voeg je hier het paddenstoelenmengsel aan toe en meng dit er doorheen. Voeg tot slot de Gruyere kaas aan toe.

Giet de ingrediënten uit de kom in de quichevorm en zorg dat het gelijk verdeeld is. Zet de quiche voor 30 minuten in de oven. Is het halfuur voorbij? Laat je creatie dan nog even 10 minuten afkoelen zodat hij op kan stijven. Garneer tot slot met wat verse tijm en je vegetarische quiche is klaar.

Eet smakelijk!