Herfsttip: 5x de leukste (onbekende) high tea locaties van Nederland

Food door Juliët

Tea is always a good idea. Een high tea is zelfs nog beter. Voor een middag met thee en lekkere hapjes hoef je helemaal niet ver te reizen. In Nederland zitten namelijk door het hele land veel (onbekende) high tea plekjes. Dit zijn de meest bijzondere.

 

Dennenoord, Nutter (Overijssel)

Theehuis Dennenoord is een van de leukste spots in Nederland om te highteaën. Ik kan het weten, want als medewerker zie ik elke week al het lekkers voorbijkomen. Het leuke aan dit theehuis is dat er naast een high tea, je er ook kan lunchen of een bezoekje kunt brengen aan het winkeltje. Daar worden theeservies van Bunzlau, theesmaken uit het theehuis, maar ook leuke woonaccessoires verkocht. Het theehuis staat op een van de mooiste locaties in Twente, tussen Vasse en Ootmarsum. Dennenoord bevindt zich tussen de bossen en is een ideale plek om neer te ploffen na een wandeling of fietstocht.

Vasserweg 37, 7638 PK Nutter


Mama Kelly, Amsterdam (Noord-Holland)

Mama Kelly is een eigentijds restaurant in het voormalige Olympisch Stadion in Amsterdam. De keuze is niet reuze, maar wel heel lekker. Verschillende bereidingen van kip en kreeft staan op het menu bij Mama Kelly. In het roze paradijs kun je ook terecht voor een heerlijke high tea.  Liever thuis theeleuten? Haal dan een High Tea box af.

Olympisch Stadion 35, 1076 DE Amsterdam


Theehuis bij Kees & Sien, Veenendaal (Utrecht)

Kees en Sien hebben samen dit theehuis opgericht in Veenendaal, op een prachtig landgoed genaamd de Eekhoeve. Lekker smikkelen tijdens de high tea van huisgemaakte en verse producten van het bourgondische leven. Met een mooi uitzicht over de Utrechtse Heuvelrug, kun je genieten van de dieren in de stal. Neem ook een kijkje in de beleeftuin, daar kun je zelf bloemen plukken of groente snijden. Benieuwd naar de streekproducten van de Eekhoeve? Ga dan naar de streekwinkel op het landgoed. Op het platteland is ook nog een zorgboerderij te vinden. Daar wordt zorg geboden aan zowel volwassenen als ouderen. Naast het theehuis is het een plek die veel te bieden heeft. Theeleuten tussen de dieren, wat wil je nog meer?  

Dijkstraat 115, 3904 DB Veenendaal


Kasteel Maurick, Vught (Noord-Brabant)

Wil je op een sprookjesachtige locatie kunnen genieten van een high tea? Dan kun je terecht bij het prachtige Kasteel Maurick in een bosrijk gebied in Vught. Niets is lekkerder dan na een flinke wandeling te genieten van een uitgebreide high tea tussen de kasteelmuren. Warme, koude, hartige high tea hapjes en zoete lekkernijen die door de chef-koks vers worden bereid. Lets go to the woods!

Maurick 3, 5261 NA Vught


Biej de Tant, Schinveld (Limburg)

Bij Biej de Tant word je meteen verrast met de heerlijke geuren van versgebakken verwennerijen. Een echt geniet-momentje met huisgemaakte sandwiches, hartige hapjes, scones en gebakjes. Er is genoeg keuze, want je kan er terecht voor een traditionele high tea, een kinder high tea, small high tea, een sweet table (tafel met lekkernijen) of een high chocolate. Wat ook zo leuk is aan Biej de Tant is dat je er activiteiten kan doen. Lekker een workshop volgen, een pubquiz doen of gaan golfen. Een uitje dat je zo uitgebreid kan maken als je wilt!

Jabeekerstraat 12, 6451 CH Schinveld