Deze spullen kun je beter niet tweedehands aanschaffen

Lifestyle door Zora

Tweedehands spullen kopen is fantastisch: het is goedkoper, vaak duurzamer en je kunt unieke exemplaren aantreffen. Veel items kun je zonder problemen tweedehands aanschaffen om te hergebruiken of om er een nieuw leven in te blazen, maar helaas niet alles. Wij vertellen je welke gebruikte voorwerpen jij het beste kan laten liggen.

1. Luidsprekers

Wanneer je een tweedehands luidspreker aanschaft, is de kans groot dat het geluid niet meer hetzelfde is. Vooral niet wanneer de vorige eigenaar graag muziek op vol volume afspeelt. Het is iets wat je niet kan zien, maar waar je snel genoeg achter komt wanneer je naar een paar liedjes luistert. Test dus altijd een tweedehands speaker uit voordat je 'm aanschaft!

2. Wiegen en autostoelen

Spullen voor je pasgeboren kindje zijn al duur genoeg en het is de moeite waard om sommige items tweedehands aan te schaffen. Dit geldt niet voor wiegen en autostoelen omdat het kan dat ze niet meer aan de veiligheidseisen voldoen. Dit is ook zo met speelgoed!

3. Helmen

Helmen voor fietsen, scooters of motors die niet nieuw zijn kun je beter ook laten liggen. Het kan zijn dat ze onzichtbare schade hebben als gevolg van een eerder ongeluk. Neem het risico dus liever niet!

4. Make-up en parfum

Make-up of parfum, ook al is het ongeopend, kan niet meer goed zijn omdat het een houdbaarheidsdatum heeft.

5. Keukengerei

Keukengerei zoals potten, pannen en messen kunnen roesten en verslijten en niet meer goed aan hun functie voldoen. Het is het waard om te investeren in nieuwe exemplaren en er goed voor te zorgen zodat ze lang meegaan.