Een strandpicknick organiseren doe je zo

Lifestyle door Zora

Heb jij zin in het organiseren van een leuk zomers dagje? Dan is een strandpicknick de perfecte activiteit. Nodig een aantal vrienden uit om te vertoeven op het strand met lekkere hapjes, koele drankjes en een Instagramwaardige set-up. Hoe jij dat voor elkaar krijgt leggen we hier aan je uit!

De beste timing

Zorg dat jij het moment voor een strandpicknick zorgvuldig uitkiest. Check van tevoren de weersvoorspelling zodat je verzekerd bent van mooi weer. Kies niet voor een te hete dag! De beste timing voor een strandpicknick is natuurlijk tijdens zonsondergang en op deze manier vermijd je ook nog eens de drukte. Zorg dat jij voldoende schaduw hebt wanneer je de strandpicknick gedurende ochtend of middag organiseert.

Het eten

Tijdens een goed georganiseerde strandpicknick kun je genieten van verfrissende en gezonde hapjes. Ga niet voor een barbecue. Bereid een koude salade voor, neem stukjes fruit en verschillende tapas mee.

De drankjes

Wat nog belangrijker is dan het eten tijdens een strandpicknick, is de drank! Zorg dat jij het drinken meeneemt in een koeltas en dat jij genoeg ijsklontjes meebrengt. Kies voor blikjes, die blijven beter koud!

De set-up

De set-up van de picknick is heel belangrijk, vooral als jij leuke foto's voor Instagram wil gaan maken! Kies een leuke picknickmand uit, een mooi kleedje of plaid, serveer de hapjes in mooie schaaltjes en zorg dat jij ook voorzien bent van bestek en glazen. Wil je de picknick naar the next level brengen? Zorg dan dat jij iets van een tafeltje hebt en voldoende kussentjes waar jouw gasten op kunnen zitten. Alles zit in de details!

 

Zone begrenzen

Begrens de plek af waar jij gaat het picknicken als het mogelijk is met fakkels, lantaarns of andere items.

Geniet van de picknick!