8 lifehacks die iedereen zou moeten weten

Life Hacks door Maj

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Soms denken we veels te moeilijk en zijn er genoeg lifehacks om ons leven wat meer easy going te maken. Wij delen graag deze 8 handige lifehacks die iedereen zou moeten weten.

1. Kleding lekker laten ruiken

Leg een zeepje in je kledingkast of lade en laat je kleding lekker ruiken naar de geur van dit zeepje. Zo begin je de dag altijd fris met een heerlijk frisse geur!

2. Zonnebrandcrème flacon

Struggles op het strand: kostbare spullen achterlaten als je gaat zwemmen. Handig om een oude zonnebrandcrème flacon van binnen schoon te maken en dit te gebruiken als opbergplek. Zo kan je hier bijvoorbeeld je sleutels en losgeld in bewaren.

3. Bevroren fruit

In de zomer heb je graag koud drinken, maar soms heb je geen ijsklonten in huis of wil je niet dat bijvoorbeeld je wijntje verwaterd. Gebruik dan in plaats van ijsklonten, bevroren fruit zoals druiven, bosbessen of citroentjes. Zo houd je je drankje lekker koel en ziet het er ook nog eens leuk zomers uit.

4. Zo houd je avocado’s veel langer houdbaar

Voor deze lifehack heb je een pot, koelkast en koud water nodig. Nu hoef je alleen nog maar de avocado erbij te pakken en deze in een pot met koud water op te bergen. Zet de pot in de koelkast en je avocado's zullen nooit meer bederven! Zo makkelijk kan het dus zijn om je groene vriendjes lang in leven te houden.

5. Genoeg water drinken

Heb je moeite met genoeg water drinken op een dag? Toch wel heel belangrijk op een warme zomerse dag! Probeer eens een waterfles uit met tijdmarkeringen op de fles. Zo weet je precies wat je elk uur moet drinken om genoeg water op een dag te drinken.

6. Spray je haarborstel met parfum

Parfum rechtstreeks op je haar sprayen is niet goed voor je haar, dus wat je wel kan doen is een beetje parfum in je haarborstel sprayen. Resultaat: heerlijk ruikend haar na het borstelen zonder het te beschadigen.

7. Vaseline en parfum

Last but not least, breng een beetje vaseline aan op je polsen voordat je parfum sprayt. Dit zorgt ervoor dat de parfum langer blijft zitten en je langer ervan kan genieten.

8. Foundationvlek uit je kleding verwijderen

Scheerschuim is het geheime ingrediënt om een foundationvlek uit je kleding te verwijderen. Smeer wat scheerschuin op de vlek en laat dit een aantal minuten intrekken. Verwijder het schuim met warm water en schoon is je kledingstuk!