De vier lekkerste friet-varianten

Food door Michelle

Patatjes blijven populair en vooral erg lekker. Helaas is friet uit de frituur niet zo gezond dat je het iedere dag kunt eten. Wij hebben vier varianten van friet die erg lekker zijn en vooral ook een stuk gezonder!

Frietjes gemaakt van groenten

Dit is een gezonde variant van de welbekende frietjes. Niet moeilijk om te maken en onwijs lekker. Om deze friet te maken snijd je alle groenten in lange stengels. Vervolgens verwarm je de oven voor op 200 graden en breng je de frietjes meer op smaak door er zeezout, zwarte peper en paprikapoeder overheen te sprenkelen. Bak de friet 20 minuten, daarna goed door elkaar husselen en nog 10 minuten bakken zodat ze lekker krokant worden.

Roseval frieten

Deze overheerlijke patat wordt gemaakt van Roseval aardappelen, een beetje knoflook, paprikapoeder en een aantal verse kruiden. De friet wordt gebakken op 200 graden in de oven. Kook eest de aardappel voor je ze gaat snijden. Na het koken van de aardappelen snijd je ook deze variant in de vorm van friet, maar nu laat je de schil er lekker omheen. Bak ze vervolgens 20-30 minuten tot ze een goudbruine kleur hebben en lekker knapperig zijn. Smullen maar!

Friet gemaakt van courgette

Verwarm de oven voor op 220 graden en snijd de courgette in de vorm van patatjes. Doe ze vervolgens in een kom en voeg daarna wat olie, Parmezaanse kaas en wat zout toe. Mix alles goed met elkaar. Leg als laatst de frietjes op een bakplaat en bak ze in 10 tot 15 minuten goudbruin.

Truffelpatatjes met Parmezaanse kaas

Dit is waarschijnlijk de minst gezonde variant van de vijf, maar ze zijn wel onwijs lekker. Af en toe mogen we onszelf ook wel eens verwennen, dus bij deze. Wat belangrijk is bij deze friet is dat het ovenfriet moet zijn. Voeg truffelolie of truffelzout toe aan de friet. Wanneer je olie gebruik, besprenkel ze dan voor ze de oven ingaan. Gebruik je zout dan kan je dit doen nadat ze in de oven geweest zijn. Wanneer je toch al aan de truffelolie zit, dan kan wat geraspte Parmezaanse kaas en ene beetje peterselie ook geen kwaad. Dat wordt lekker smullen!

Favorieten van Welke