Vijf makkelijke hapjes voor een heerlijk tapas avondje

Food door Michelle

Wat is er nou leuker dan een avondje lang tafelen met lekkere kleine gerechtjes. Tapas eten is een gezellige activiteit en is ideaal om eens thuis te doen. Wij laten je vijf makkelijke hapjes zien voor bij zo’n gezellige tapasavond!

Nacho’s met guacamole 

Een lekkere portie nacho’s is onmisbaar bij de tapas, het is superlekker en binnen een korte tijd klaar. Met nacho’s kun je ook veel variëren. Zo kun je simpelweg alleen wat geraspte kaas toevoegen, maar je kunt ook kiezen om er wat gehakt en Mexicaanse groente mix erbij te doen. En bij een portie nacho’s mag de (zelfgemaakte) guacamole natuurlijk niet ontbreken. Guacamole maak je door avocado’s fijn te maken met een vork, naar keuze zou je wat citroensap of zout kunnen toevoegen.

Makkelijke tapas hapjes

Aubergine rolletje met mozzarella

Snijd een aubergine in lange dunne plakken, en grill die een korte tijd in een grillpan. Beleg je aubergine met wat groene pesto, zongedroogde tomaatjes en mozzarella. Rol je belegde aubergines vervolgens op tot kleine rolletje en steek er een cocktailprikker in, super lekker.

Makkelijke tapas hapjes

Bruschetta

Bruschetta is een echt officieel tapas hapje. Maar ondanks dat, bestaan er onwijs veel variaties op dit lekkere hapje, en kun je dus ook makkelijk je eigen combinatie maken. De officiële bruschetta maak je door stokbrood een korte tijd te grillen in de pan, waardoor ze lekker knapperig worden. Vervolgens beleg je ze met in blokjes gesneden tomaten, basilicum en wat zout. Maar in principe kun je die lekkere stokbroodjes met alles belegen wat je zelf lekker vindt, kies bijvoorbeeld voor parmaham of mozzarella.

Makkelijke tapas hapjes

Mini-wraps

Ook met dit lekkere gerechtje zijn er onwijs veel variaties mogelijk, en kun je simpelweg zelf kiezen welke je het lekkerst vindt. De meeste bekende combinatie is kruidenkaas, kipfilet en sla. Daarnaast is carpaccio met wat groene pesto een lekkere optie. Of kies voor mini-wraps met groene pesto, zongedroogde tomaatje en mozzarella, ook superlekker.

Makkelijke tapas hapjes

Anti pasti prikkers

Je kent de bekende caprese prikkers vast wel. Een cherrytomaat met mozzarella en basilicum op een prikker, lekker en zo klaar! Toch er zijn er naast de caprese versie nog heel veel andere dingen die je aan de prikker kunt doen. Kies bijvoorbeeld voor Italiaanse vleeswaren, erg geschikt voor bij de tapas!

Makkelijke tapas hapjes

Met deze lekkere en makkelijke hapjes kan je een heerlijk tapasavondje organiseren bij jou thuis, we wensen je veel plezier!

Favoriete items van Welke: