Fundavondst: de prachtige woonboerderij de Uilenhoeve

Wonen door Michelle

Funda is een site voor koop en verkoop van woningen. Maar ondertussen is funda-en bijna een officieel werkwoord geworden. Heerlijk is het, om vanachter je scherm binnen te kijken in de mooiste lofts en villa’s. Je kunt even wegdromen en je voorstellen hoe het zou zijn om daar te wonen. Dit deden wij zeker ook toen we deze prachtvilla, een woonboerderij in de Noordbeemster, voorbij zagen komen. Kijk je mee?

Het eerste wat opvalt is de prachtige rieten kap. Prachtig karakteristiek en helemaal passend bij de omgeving en uitstraling van het huis. De Uilenhoeve is dan ook oorspronkelijk in 1640 gebouwd, maar in 2007 geheel gerenoveerd. Dingen die je niet op het eerste oog ziet, maar wel bijdragen aan de waarde van dit huis zijn bijvoorbeeld de enorme kavel van 8260 m2 die erbij zit.

De ligging van de woning is ook perfect. Provinciesteden Alkmaar en Hoorn liggen in de buurt en binnen 20 minuten ben je in Amsterdam. Bovendien ligt de woning in Unesco werelderfgoed gebied, de Beemster.

Vanbinnen ziet de woonboerderij er ook prachtig uit. Het is een boerderij van buiten en een luxe villa van binnen. Kijk mee en fantaseer hoe jij deze ruimtes zou inrichten en decoreren.

En dan nu het minst belangrijke van allemaal. Wij doen namelijk aan kijken kijken niet kopen, tenzij je 3 miljoen euro op de toonbank kan leggen. Dan is dit paleisje van jou. Koopje toch?