Binnenkijken: Utrechtse Herenhuis met waanzinnig zwembad staat te koop

Wonen door Michelle

Veel mensen dromen ervan om een huis te kopen in een grote Nederlandse stad. Wonen in een stad heeft veel voordelen, maar helaas valt de prijs vaak tegen. Huizen in Nederlandse steden zijn vaak erg duur, toch betekent dat niet dat we niet mogen dromen. Eerder namen we een kijkje bij een twee-onder-een-kap woning met een indrukwekkende tuin en vandaag nemen wij een kijkje in dit waanzinnige Utrechtse herenhuis met zwembad:

 

Utrechtse Herenhuis te koop

Op Funda staat op dit moment een prachtig Herenhuis in Utrecht te koop, we nemen een kijkje naar wat dit huis allemaal te bieden heeft. De vraagprijs van dit herenhuis is 1.750.000 euro. Voor deze prijs krijg je ook niet zomaar een huis, het Utrechtse herenhuis heeft namelijk een oppervlakte van 221 vierkante meter en is vanaf de buitenkant al ontzettend mooi. Het officiële bouwjaar van het huis is 1890, in 2013 is het huis volledig verbouwd en uitgebreid zonder het karakter van vroeger kwijt te raken. Door de indeling heb je enorm veel privacy, waaronder een mooie voortuin gevuld met veel planten. Over de omgeving valt ook niet klagen, de woning ligt tegen het Wilhelminapark aan, waardoor je bij mooi weer ook even lekker het park in kan duiken.

Utrechtse Herenhuis

Ruime Utrechtse woning

Zodra je binnenkomt, kom je terecht in een ruime hal met een hoog plafond. De woonkamer heeft een knusse uitstraling en er is een stenen openhaard waar je heerlijk bij kunt zitten. Om de keuken te betreden moet je een kleine trap op: je kijkt dan in principe vanaf de keuken neer op de eettafel, het eetgedeelte is hierdoor lekker overzichtelijk zodat jij al je vrienden of familie die komen eten kan zien en spreken terwijl er voorbereidingen vanuit de keuken gedaan kunnen worden. De keuken heeft verschillende luxe toevoegingen: zo beschikt het over een Viking fornuis met maar liefst 6 pitten, heeft het een grote Amerikaanse koelkast, een grote vaatwasser en een warmhoudplaat. En om het nog even mooier te maken: het beschikt over een wijnkelder! Vanuit het eetgedeelte kun je met een trap naar beneden de wijnkelder in waar je een ruime wijnvoorraad mooi kan bewaren achter een glazen wand. Zo kom je nooit tekort!

Herenhuis met zwembad

Een zwembad is tegenwoordig pure verwennerij. Het is schaars, redelijk prijzig en niet toepasselijk voor iedere woningruimte. Zo kan je zelf een zwembad maken, maar wanneer dit niet hoeft is dat natuurlijk nog beter, want het Utrechtse Herenhuis komt al inclusief zwembad. Vanaf de ruime veranda kijk je op de tuin waar het enorme zwembad, omringd met mooie bloemen, struiken en planten ligt. Daarnaast beschikt het zwembad over een automatisch filtersysteem zodat het onderhoud heel gemakkelijk gaat.

Op de eerste verdieping bevinden zich twee grote slaapkamers met een luxe uitstraling. Zo heeft de masterbedroom een balkon en een walk-in-closet. Op de tweede verdieping zijn nog twee extra slaapkamers te vinden. Beide slaapkamers hebben een grote inbouwkast, dus genoeg plek voor al jou kleren. Verder is er op de tweede verdieping een afsluitbare ruimte wat kan worden gebruikt als washok. Bij aankoop van dit huis kan er een parkeervergunning worden aangevraagd voor twee auto’s. Mocht dat nou niet voldoende zijn, dan is het nog mogelijk om het huurcontract van een afgesloten garage over te nemen, bizar! Zie hier voor meer foto's van dit prachtige herenhuis in Utrecht. Iemand interesse?

Favoriete items Welke: