Heb je een smalle hal? Zo richt je het goed in

Wonen door Michelle

Heb jij thuis een smalle hal? Dan herken je vast wel het probleem dat je niet goed weet hoe je deze in moet richten. Voor je gevoel staat hij al snel ‘te vol’ en je wilt er ook gewoon doorheen kunnen zonder allerlei obstakels te moeten vermijden. Vaak wordt er dan ook bij een smalle hal voor gekozen om hem maar helemaal leeg te laten of alleen een kapstok te plaatsen. Zonde, want ook een smalle hal kun je leuk inrichten zonder dat het gelijk een uitdaging wordt om bij de deur te komen. In dit artikel laten wij je 10 tips zijn voor het inrichten van jouw hal.

  1. Heb jij een doodlopend stuk in je hal, bijvoorbeeld omdat de deur naar de woonkamer aan de zijkant zit? Gebruik deze ruimte dan om iets leuks neer te zetten of op te hangen. Dit kunnen bijvoorbeeld planken zijn waar je decoraties op plaatst of een sidetable.
  2. Iedereen heeft honderden foto’s die meestal op hun telefoon/computer staan of in fotoalbums geplakt zijn. Maar je zou ook je gang kunnen gebruiken om deze foto’s op te hangen. Het neemt vrijwel geen ruimte in beslag en het staat hartstikke mooi.
  3. Een kapstok is haast noodzakelijk in de hal, maar wanneer je niet veel ruimte hebt kun je geen grote, brede kapstok gebruiken. Ga daarom eens op zoek naar een smalle kapstok of een kapstok die je aan de deur kunt hangen.

4. Een smalle gang, maar wel een plek nodig om te zitten zodat jij of je kinderen hun schoenen aan kunnen doen? Bevestig dan een paar klapstoeltjes aan de muur.

  1. Wanneer je kinderen hebt ligt je gang waarschijnlijk dagelijks vol met tassen, jassen en speelgoed. Door een kinderkapstok te plaatsen kun je daar mooi alles op kwijt.
  2. Heb je de trap in de gang zitten, dan heb je onder die trap ook ruimte. Het kan natuurlijk zijn dat dat de kelderkast is, maar wanneer het een open ruimte is kun je daar ook een tafel kwijt voor decoratie en opbergmanden.
  3. Gebruik lichte kleuren in je gang, want deze zorgen ervoor dat de gang groter lijkt. Daarnaast staat het ook nog eens erg leuk en vrolijk.
  4. Ook het toevoegen van een paar mooie planten kan zorgen voor een mooie indruk wanneer je de gang inloopt. Er zijn genoeg planten die niet veel ruimte in beslag nemen, en die je dus makkelijk op een kleine tafel kunt zetten.

  1. Spiegels laten de ruimte ook groter lijken, dus waarom zou je er daarvan niet ook één ophangen in de gang? Doe dit wel in de breedte, dan lijkt je gang breder.
  2. Gebruik behang voor een mooi patroon en een vrolijke kleur in de gang. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat hij minder smal en lang lijkt.

Favorieten van Welke: