Vijf leuke hondenmanden die je gewoon zelf kan maken

Hobby door Michelle

Een hond wordt in veel huishoudens gezien als een echt familielid en verdient daarom een speciaal plekje in huis. Hondenmanden zijn vaak vrij basic en redelijk aan de prijs. Toch zijn er genoeg hondenmanden die je gewoon zelf kan maken. Wij laten je vandaag vijf leuke opties zien.

 

Zelfgemaakte hondenmanden

Met deze tips maak je een super plekje voor jouw favoriete viervoeter(s)! Nog andere inspiraties? Laat het ons dan vooral even zien!

Een autoband als hondenmand

Een autoband is ontzettend leuk om te gebruiken als hondenmand. Het staat tof in je interieur en je kunt het heel comfortabel maken voor je hond. Uiteraard is deze optie niet haalbaar als je een grote hond in huis hebt, maar voor de wat kleinere honden is dit zeker een leuk idee! Leg de autoband op een geschikte plek in je huis zodat het ook een leuke toevoeging geeft aan je interieur. Nadat de toekomstige mand op een leuke plek staat is het tijd om de autoband iets comfortabeler te maken en iets leuker eruit te laten zien. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een zacht kleed of kussens, maar ook kan je de band verven/schilderen om het iets persoonlijker te maken. Je eigen creatie!

Een oud olievat

Deze is misschien iets ingewikkelder om te maken, maar wel een onwijs gaaf idee! De helft van een olievat met pootjes eronder kan prima dienen als hondenmand. Een olievat is vrij groot, waardoor deze hondenmand daarom heerlijk ruim zijn. Deze hondenmand zal supertof staan in een woonkamer met bijvoorbeeld een industriële uitstraling. Dus mocht jij een goede klusser kennen: wie weet kan hij dit wel voor je in elkaar zetten.

Een oude koffer

Het zou best goed kunnen dat je ergens in je huis een oude koffer hebt liggen, een koffer die je zeker weten niet meer gaat gebruiken voor je reis, maar die je ook niet wilt weggooien. Die oude koffer kun je prima gebruiken als hondenmand. Door bijvoorbeeld een groot hoofdkussen in de koffer neer te leggen creëer je al een heerlijk plekje voor je viervoeter. Geen oude koffer in je bezit? Dan kan je bij een kringloopwinkel hele leuke koffers halen: zo creëer je eenvoudig een goedkoop interieur met een frisse look, ideaal!

Verander een televisie in een hondenmand

Hoe leuk ziet dit eruit? Met deze unieke hondenmand geef jij je hond echt een speciaal plekje in je huis. Oude televisies zijn vaak erg groot, maar als je het beeldscherm eruit haalt kun je het gebruiken als een leuke plek. Dit ziet er toch gewoon leuk uit!?

Wijnvat

Er zijn verschillende soorten vaten die je kan gebruiken als hondenmand in verschillende soorten en maten. Voor de wijnliefhebbers klinkt dit vast heel verleidelijk: een oud wijnvat als hondenmand. De bovenkant van het wijnvat zal voor de kleinere honden heerlijk kunnen dienen als slaapplekje. Met een rond kussen in een leuk kleurtje kun je het afstemmen met de kleuren van je woonkamer.

Met deze vijf voorbeelden moet het zeker lukken om je hond een speciaal plekje in huis te geven, heel veel succes!

Favoriete items van Welke: