Zo geef je goedkoop een frisse look aan jouw interieur

Wonen door Michelle

Als je al een tijd in hetzelfde huis woont kan het zijn dat je na een tijd op je eigen inrichting bent uitgekeken. Om je woonkamer een frisse uitstraling te geven hoef je niet meteen een volledige make-over te doen. Met deze kleine aanpassingen kun je je woonkamer al een nieuwe frisse look geven!

 

Decoraties aan de muur

Door dingen aan de muur op te hangen geef jij je woonkamer al snel een hele nieuwe uitstraling. Je hebt verschillende soorten kunst die je voor een spotprijsje kunt vinden, iets in jouw stijl en wat past binnen jouw budget. Ook kun je kiezen voor posters. Deze die kun je in veel verschillende stijlen en formaten vinden, vast ook iets in jouw stijl. Als je dat beide niks vindt kun je uiteraard ook gaan voor de klassieke foto’s aan de muur. Je kunt gaan voor verschillende fotolijstjes maar je kunt ook kiezen voor fotocollage in een mooie lijst.

Richt je de kamer opnieuw in

Als je bent uitgekeken op je inrichting, dan hebben we het meestal over de meubels. De meest voor de hand liggende optie bij een make over is nieuwe meubels kopen. Maar om een nieuwe uitstraling te creëren hoef je geen meubels aan te schaffen, je hoeft ze allemaal maar te verplaatsen. Door je meubels op een andere plek te zetten ziet je woonkamer er in een klap heel anders uit zonder hier te veel moeite in te stoppen

Spelen met kleur

Met kleuren kun je eindeloos variëren. Door kleuren toe te voegen aan je huiskamer creëer je sfeer. Kleuren kun je toevoegen doormiddel van simpele dingen. Vervang bijvoorbeeld de kussens op je bank of leg een vrolijk vloerkleed neer. Als de jouw basiskleuren een rustige uitstraling hebben, dan kun je makkelijk kleuren toevoegen die je kan verwerken in allerlei kleine elementen.

Planten

Planten in je huis is tegenwoordig echt een trend. Het is een simpele manier om je huis een nieuwe frisse look te geven. Je kunt klein beginnen, denk bijvoorbeeld aan cactussen. Wil je groot gaan, kies dan voor een grote kamerplant in een leuke pot. Geef het een leuke plek in de kamer en vergeet vooral niet om hem af en toe wat water te geven.

Likje verf

Als je toe bent aan een grote verandering zou je kleur kunnen toepassen op je muren of meubels. Zodra je muur een andere kleur is heb je direct gevoel alsof je in een andere woonkamer staat. Vind je die stap iets te groot? Een simpel meubelstuk kun je ook voorzinnen van een nieuwe kleur. Denk bijvoorbeeld aan de boekenkast of je televisiemeubel.

Eerder schreven wij al over 6 tips om goedkoop je woonkamer in te richten, dus veel succes. Met al deze tips gaat het je zeker lukken!

Favoriete items van Welke: