Doe het zelf: zo maak je eenvoudig een leuk prikbord

Hobby door Michelle

Wellicht dat jij ergens een oud bruin prikbord in huis hebt staan. Praktisch, maar wel een beetje saai. Een prikbord kan namelijk dienen als enorm leuke decoratie voor in je huis. Het is superleuk en makkelijk om te maken, wij laten je zien hoe!

Benodigdheden om zelf een prikbord te maken:

  • Kurk
  • Stanleymes
  • Verfkwast
  • Verf
  • Tape

DIY prikbord

Hoe maak je een prikbord?

De eerste stap bij het maken van een prikbord is het kiezen van het formaat en een vorm. De meest standaard keuze is een grote rechthoekige, hiermee heb je veel plek om dingen aan je prikbord te hangen. Maar je zou bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor een klein hartje of ster voor op een kinderkamer, er zijn enorm veel opties! Het uitsnijden van de kurk(plaat) doe je met een stanleymes, pas hierbij goed op want stanleymessen zijn enorm scherp. Voor rechte lijnen kun je het beste langs een liniaal snijden, of aan de hand van een ander recht voorwerp.

zelf een prikbord maken

Nadat je de juiste vorm en grootte hebt, is het tijd om je prikbord te decoreren doormiddel van verf. Plak zijdes naar keuze van je stuk kurk af met tape, hierdoor voorkom je dat je op die zijdes verf krijgt. Verf de overige vakken in een leuk kleurtje dat past bij jouw interieur. Ook zou je kunnen kiezen voor krijtverf, hiermee kun jij je prikbord ook gebruiken als krijtbord om dingen op te schrijven! Als je klaar bent met schilderen wacht je tot de verf droog is voordat je de tape van de kruk verwijdert.

zelf een prikbord maken

Je zou kunnen kiezen voor nog extra decoratie door bijvoorbeeld stipjes op je prikbord te schilderen of stickers erop te plakken. Maar je kunt hem ook gewoon lekker basic houden, net zo leuk! Hang je zelfgemaakte prikbord op aan de muur of zet hem op een leuk plekje in je huis. Hang doormiddel van leuke bijpassende punaises bijvoorbeeld leuke kaartjes, tekeningen van je kinderen of je boodschappenlijstje eraan op.

Ben je nog niet uit geknutseld? Maak dan ook eens deze leuke diy bloempot, superleuk en makkelijk om zelf te maken!

Favoriete items van Welke: