Bijzondere lampen van karton

Wonen door Yvette

Tijdens mijn zoektocht naar passende verlichting voor mijn woonkamer stuitte ik op deze bijzondere lampen van karton. Ze hebben een rustige en natuurlijke uitstraling en passen in bijna elk interieur.

Stervormige lamp van karton

Ook deze stervormige lamp van Graypants is gemaakt van karton! Hij is niet alleen als hanglamp verkrijgbaar maar ook als staande lamp.

 

Naast bovenstaande lamp heeft Graypants nog veel meer mooie en verrassende lampen die gemaakt zijn van gerecycled karton.  Het karton wordt met een laser gesneden en vervolgens wordt de lamp ring voor ring opgebouwd en verlijmd. Het maken van zo'n lamp is dan ook een hoop werk, maar het resultaat mag er wezen. Prachtig! Een kleine selectie van wat ze nog meer in het assortiment hebben, vind je hieronder.

Scraplights van Graypants

 

 

Kartonnen lampen met een hele andere uitstraling zijn onderstaande voorbeelden.

Kartonnen lamp Folklore

De lamp Box is gemaakt van gebruikte dozen en verpakkingen, waardoor elke lamp uniek is. Hij is verkrijgbaar in de Londense winkel Folklore, waar nog veel meer leuke handgemaakte spullen te koop zijn.

 

 

Kartonnen lamp Not a Box

Bijzonder aan de lamp Not a box van David Graas is dat de lamp tegelijkertijd de verpakking is. Je hoeft de onderdelen er alleen maar uit te drukken en het lampje erin te draaien en de lamp kan gebruikt worden.