7x leuke low budget ideeën voor in huis

Wonen door Maj

Een nieuwe inrichting hoeft helemaal niet extreem prijzig te zijn. Er zijn genoeg leuke low budget ideeën voor in huis, die alsnog een hele mooie uitstraling geven. Met een aantal simpele aanpassingen kun je namelijk al grote veranderingen maken in je interieur. Wij helpen je een handje opweg met 7x leuke low budget ideeën voor in huis!

1. Nieuwe accessoires en indeling

Met nieuwe accessoires kan je echt al een heel groot verschil maken. Houd het wel lekker rustig, maar verander bijvoorbeeld de ruimte door een plant toe te voegen of de ruimte een andere indeling te geven. Verander de kussenhoezen of ga voor nieuwe deurknoppen, dit soort kleine aanpassingen kunnen al een hoop verschil maken.

2. Verf je deuren

Ben je uitgekekeken op de deuren van je huidige? Geef ze dan een nieuwe uitstraling! Verander bijvoorbeeld de deurklinken of verf de deuren voor een nieuwe look. Dit kan een compleet andere uitstraling geven aan je huis.

3. Muurdecoraties veranderen

Vervang bestaande muurdecoraties door nieuwe spiegels op te hangen of posters te veranderen. Wees creatief en ga vooral Pinterest af voor wat inspiratie. Je kan het ook persoonlijk maken door leuke foto's op te hangen of polaroids een plekje te geven in huis.

4. Maak zelf een vensterbank zitje

Hoe leuk is het om zelf een vensterbank zitje te maken in huis? Zo benut je de ruimte extra goed, heb je meer zitplaatsen en een super gezellig plekje in huis! Wat leuke kussentjes ter decoratie en je bent klaar!

5. Meubels pimpen

Pimp je meubels met om ze een nieuwe uitstraling te geven. Plaats bijvoorbeeld nieuwe poten onder je kasten of draai er nieuwe deurknoppen op. Je kunt je meubels ook verven of opnieuw stofferen, perfect om je meubels een nieuw leven in te blazen!

6. Houten kistjes als boekenkast

Toe aan een nieuwe boekenkast, maar geen zin om hier bakken aan geld aan uit te besteden? Verzamel dan een paar houten veilingkratjes. Verzamel hier je favoriete boeken in, et voila: een klein idee mét een groots effect. Je kamer heeft nu echt een nieuwe eyecatcher gekregen.

7. Maak je eigen wandrek

Hoe leuk is het om zelf een wandrek te maken voor in je woonkamer of slaapkamer. Pimp het wandrek met de leukste accessoires en je muur is helemaal opgefleurd! Wij laten je twee manieren zien om zelf aan de slag te gaan en een mooi wandrek te maken.