Dit zijn de leukste soorten kapstokken voor in huis

Wonen door Michelle

In elk huis zou je minimaal één kapstok moeten vinden. De meest ideale plek is natuurlijk bij de voordeur zodat je daar al je jassen, tassen en vesten aan kwijt kunt. Maar een kapstok op de slaapkamer is bijvoorbeeld handig voor rondslingerende kleding en in de badkamer kun je er één ophangen aan de deur voor de handdoeken. Echter kies je een kapstok niet zomaar. Hij moet ten eerste bij je interieur passen, genoeg ophangmogelijkheden hebben en wanneer de kapstok geplaatst wordt in een kleine ruimte, ook niet te veel ruimte in beslag nemen.

Verschillende soorten kapstokken

Of het allemaal nog niet moeilijk genoeg is, zijn er ook nog eens veel verschillende kapstokken. Maar in principe kunnen we uitgaan van drie verschillende soorten, met oneindig veel verschillende variaties. Zie hieronder de drie verschillende soorten kapstokken:

Wandkapstok

Een wandkapstok is ideaal want hij neemt niet veel ruimte in beslag. Zelfs wanneer je een kleine gang hebt, kun je deze er wel kwijt. Zorg er wel voor dat je de kapstok bevestigd aan een stevige muur, of kies voor een wandkapstok die je over je deur heen kunt hangen.

Kapstok haken

Haken kun je vergelijken met een wandkapstok. Het enige verschil is dat de haken los van elkaar gekocht kunnen worden, waardoor jij ze op kunt hangen zoals jij dat wilt! Netjes naast elkaar, of strategisch geplaatst over de hele muur; het kan allemaal!

Staande kapstok

Heb je een vrij grote hal, dan zou je ervoor kunnen kiezen een staande kapstok te nemen. Deze kapstok is rond, dus het is wel handig dat je hem ergens neerzet zodat je ook echt overal bij kunt. Sommige staande kapstokken hebben ook nog een bak voor paraplu’s of een extra stuk voor bijvoorbeeld je tassen of schoenen, alles in één dus.

Favorieten van Welke: