6 manieren om je woonkamer extra romantisch te maken voor Valentijnsdag

Wonen door Maj

Wil je jouw geliefde verrassen en de woonkamer even helemaal Valentijns ready maken voordat je partner thuiskomt? Wij delen zes manieren om je woonkamer extra romantisch te maken voor Valentijnsdag. Let's begin!

1. Kaarsen 

Kaarslicht maakt je woonkamer meteen veel romantischer en cozy. Verdeel wat verschillende kaarsen over de woonkamer: op de tafel kun je bijvoorbeeld hoge kaarsen neerzetten en op je dressoir waxinelichtjes. Het zorgt voor meer sfeer en gezelligheid dan fel licht van de lampen. Je kunt ook wat lekkere geurkaarsen neerzetten voor een fijne geur in huis. Heerlijk thuiskomen zo voor je partner toch?

2. De diner tafel dekken

Als de woonkamer helemaal gezellig is gemaakt, is het wel zo gezellig om samen leuk te dineren. Maak een lekker diner klaar en dek de tafel romantisch. Zet alvast de glazen neer, de bordjes, het bestek en de servetten. Oh en niet te vergeten: de kaarsjes! Dat is nog eens lekker thuiskomen voor je geliefde.

3. Rozenblaadjes

Het is misschien een beetje cliché, maar rozenblaadjes doen het altijd goed met Valentijnsdag. Strooi wat rozenblaadjes neer op de bank, dinertafel en begin al vanaf de gang. Leuk om je partner al nieuwsgierig te maken bij binnenkomst. Zo maak je van je woonkamer een echt liefdesparadijsje!

4. (digitaal) haardvuur aan

Heb je een echt haardvuur? Twijfel dan niet om deze aan te doen, dat staat meteen super warm en cozy! Heb je geen echte? No worries, want via Netflix kun je gewoon een digitaal haardvuur aandoen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is 'haardvuur' in te typen op Netflix.

5. Romantische muziek

Wanneer de woonkamer helemaal Valentijn proof is, kun je als kerst op de taart een romantisch muziekje aanzetten. Zoek een leuke afspeellijst (zoals Valentijnsliefdjes op Spotify) en verbind deze op de muziekboks. Zo is het minder stil op de achtergrond en geniet je de hele avond van gezellige muziek. Enjoy!

6. Een liefdescadeau

Cadeautjes zijn altijd fijn om te geven en natuurlijk te krijgen. Vooral op Valentijnsdag, wanneer je een geliefde laat weten hoeveel diegene voor je betekent en hoe dankbaar je bent. Toch blijft het lastig om te bedenken waar je iemand echt gelukkig mee maakt en hoe je het die persoonlijke touch geeft. Wij geven je een aantal tips mee, want hoe leuk en speciaal is het om een cadeau zelf te maken in plaats van te kopen? Ga zelf aan de slag met een Valentijns DIY en verras je lover met één van deze cadeaus!