5 tips om je tuin zomerklaar te maken

Wonen door Michelle

De eerste warme dagen zijn alweer voorbij en ook de langste dag van het jaar hebben we inmiddels achter de rug. Eindelijk weer lekker van het mooie weer genieten in de tuin. De hoogste tijd om je tuin helemaal zomer klaar te maken. Heb jij niet zulke groene vingers en weet je niet waar je moet beginnen? Geen probleem, check hier 5 tips om je tuin zomerklaar te maken!

Opruimen!

De zomer staat voor de deur, dus tijd voor de grote schoonmaak. Hark alle oude blaadjes van je gazon, maai het gras en haal het onkruid weg tussen de terrastegels. Je tuin ziet er daarna meteen een stuk beter uit. 

Tuinmeubels 

De meubelen in je tuin kunnen de hele look van je tuin veranderen. Zeker als je weinig groen in je tuin hebt, zijn mooie tuinmeubels een must. Je hoeft natuurlijk niet ieder jaar in een nieuwe set te investeren. Geef ze eens een goede schoonmaak met een hoge drukspuit of een goed laagje lak eroverheen. Zodra je meubels er weer stralend bij staan ziet je tuin er gelijk weer helemaal verzorgd uit!

Accesoires

Die verkleurde versleten tuinkussens die je al 10 jaar hebt zijn ondertussen misschien ook wel aan vervanging toe. Nu je net je meubels weer mooi hebt opgeknapt kun je er misschien over nadenken om nieuwe kussens te kopen. Nieuwe kussens met een andere kleur dan normaal kunnen je tuin er ineens heel anders uit laten zien! Tegenwoordig heb je ook vloerkleden voor buiten. Leg deze bij je loungeset neer, zet dat leuke tafeltje erop en het ziet er ineens helemaal gestyled uit. 

Verlichting 

Verlichting in je tuin zorgt voor sfeer. Die felle lamp met bewegingssensor is handig, maar als je een tuin wil waar je zomers lekker zit zul je meer verlichting toe moeten voegen. Denk aan leuke hanglampjes en lantaarns. Het is ook heel leuk om een vuurkorf of fakkels buiten te plaatsen. Vind je ook niet dat een knapperend vuurtje heel veel sfeer geeft? 

Pimp je schutting 

Heb je er weleens over nagedacht om je schuttingen een ander uiterlijk te geven? Geef ze een nieuw lakje, een likje verf of plaats plantenpotjes tegen je schutting en plant er leuke kleurrijke bloemtjes in. Kale schuttingen kunnen je tuin er kil en onverzorgd uit laten zien. Kijk dus eens of je iets met die kale schuttingen kan!

 

We hopen je zo geïnspireerd te hebben om te tuin aan te pakken zodat jij er deze zomer lekker van kunt genieten. Laat maar komen die barbecues in de achtertuin!