Zin in een fleurige tuin? Deze bloemen staan nu al in bloei 

Wonen door Britt

Nog even en je begint elke ochtend de dag op je balkon of in je tuin, met een lekkere kop koffie of thee. Niks is zo gezellig als een fleurige tuin of leuke bloembakken. Welke bloemen staan nu al in bloei en maken jouw huis een stuk vrolijker? Dat lees je hier.

Lees meer: 5 trucjes die het tuinieren makkelijker maken

Krokus

Je ziet ze overal langs de weg, de krokus. Deze schattige bloemen komen het vaakst voor in het wit, geel en paars. Een hele leuke toevoeging voor in jouw tuin. Deze bloemetjes komen elk jaar weer vanzelf op. Je plant ze dus één keer en je hebt er jaren plezier van. Op deze manier zit je er elke maand maart gezellig bij. Erg handig en heel cute.

Ranonkels 

Een prachtige bloem die verrassend veel lijkt op de pioenroos, is de ranonkel. De rakonkel bloeit later als je de bloemen zelf in de aarde plant, maar de fleurige bloemen zijn nu wel al te koop voor in een leuke bloembak. Gezellig op je tafel of naast je tuinset. Deze bloemen fleuren zeker weten je tuin op.

Tulpen

Wij Nederlanders horen natuurlijk tulpen in onze tuin te hebben. Het is namelijk onze trots of komen de tulpen toch oorspronkelijk uit Turkije? Hoe dan ook, deze leuke bloemen zijn een aanwinst voor jouw tuin of balkon. Ook de tulpen komen het volgende jaar gewoon opnieuw weer terug. Het is helemaal leuk als je tulpen binnen op tafel hebt staan en deze terug laat komen in jouw tuin. Dit zorgt voor lente in je huis én in je tuin.   

Protea

De Afrikaanse bloem Protea, ook wel suikerbos genoemd, is een exotische bloem. Deze roze/oranje bloem is een echte eyecatcher en een leuke toevoeging voor in jouw tuin. Breekt er een bloem af? Geen zorgen, de bloem staat ook prachtig in een vaasje in jouw gezellige woonkamer. Het is bijna hopen dat er eentje afbreekt.

Hyacinten 

Wij zijn fan van de heerlijke geurende bloembollen, de hyacint. Ze bloeien in allerlei kleuren, van traditioneel paars, roze en wit tot geel en rood. Plant de bloembollen in de grond (ook deze bloembollen komen volgend jaar weer gewoon op) of in een bloempot. Ontzettend leuk op je balkon, maar ook binnen stelen deze bloemen de show.

Iris

De iris een bloem met een mooie betekenis. Als je iemand irissen geeft, dan betekent dat namelijk ‘Ik heb een boodschap voor jou’. Het is dan aan jou om de bloemen te voorzien van een mooie boodschap. Deze mooie en klassieke bloemen zorgen voor de fleurige touch die jij nu mist in jouw tuin.