Kraan goud spuiten? Zo doe je dat

Wonen door Chloe

Een gouden kraan staat enorm chique. Vooral als je het afmaakt met wat mooie accessoires. Nou kan je natuurlijk de huidige kraan vervangen door een nieuwe, maar er is ook nog een andere manier. Als je kraan nog in een goede staat is kan je er ook voor kiezen om hem goud te spuiten. Hoe je dat doet leggen wij je uit.

Kraan goud spuiten

Je kraan goud spuiten is een handige en vooral voordelige oplossing om je keuken of badkamer op te pimpen. Voor slechts een paar euro ben je al klaar en ook als je geen klusser bent is dit super makkelijk. Benieuwd hoe je dit doet?  Let dan even op.

Benodigdheden

Om je kraan goud te spuiten heb je natuurlijk als eerste een gouden lak nodig. Deze kan je gewoon bij de bouwmarkt kopen. Let erop dat het een spuitbus is met een lak voor metaal en dat deze ook voor buitengebruik is. Zo weet je zeker dat de lak tegen het water kan. Ook heb je een blanke primer nodig. Daarnaast moet je natuurlijk ook nog afplaktape hebben, wat oude kranten of papier en schoonmaakmiddel.

Zo spuit je je kraan goud

Goed, als je alles in huis hebt gehaald kan je aan de slag. Je begint met het grondig reinigen van de kraan met een ontvetter. Dit is belangrijk voor de verf om te hechten. Hierna plak je alles netjes af. Het papier gebruik je om de wasbak en de muren af te schermen. Dan begin je met het aanbrengen van een laag primer. Laat deze goed uitharden en begin te sprayen met de gouden lak. Houd voldoende afstand om druppels te voorkomen. Is één keer er overheen gaan niet genoeg. Laat de lak dan eerst goed drogen voor je er weer overheen gaat en werk met dunne lagen. Zo krijg je het mooiste resultaat.