DIY: de leukste interieuritems die je makkelijk zelf maakt

Wonen door Maj

Het kan soms veel leuker zijn om een interieuritem zelf te maken dan te kopen. Door zelf aan de slag te gaan creëer je een origineel en uniek product, dat met liefde en passie is gemaakt. Daarnaast heb je ook nog eens veel plezier gehad en ben je lekker creatief bezig geweest. DIY: wij delen de leukste interieuritems om zelf te maken!

1.  DIY: een hanglamp

Het wordt vaak onderschat, maar lampen maken heel veel verschil in je interieur. Deze DIY hanglamp maakt je interieur meteen stijlvol, classy en chique. Het kost wel even wat tijd om deze robuuste lamp zelf te maken, maar dan heb je ook wel echt een mooi statement piece in je woonkamer hangen. Past perfect binnen een bohemian of Scandinavisch interieur met natuurlijke tinten.

 

2. Maak je eigen salontafel

Organische vormen zien we al een tijdje voorbijkomen als interieurtrend. Ook in 2024 zien we deze stijl terugkomen en wij begrijpen wel waarom. Het geeft een designer uitstraling aan je woonkamer en zorgt voor een speelser effect dan alleen maar hoekige en ronde vormen in je interieur. Natuurlijk kun je deze eyecatcher in allerlei verschillende kleuren verven, maar wij zijn stiekem toch wel helemaal dol op deze mooie zacht grijze kleur.

 

3. Krukje pimpen

Voor een leuke DIY hoef je echt niet alles zelf te maken, je kunt ook gewoon een bestaand item pimpen! Dit Ikea krukje bijvoorbeeld, is super makkelijk om zelf te verven. Zo maak je van een simpel krukje, een interieuritem die je ter decoratie kunt gebruiken. Hoe tof is dat? Met een beetje creativiteit maak je een heel verschil in je interieur.

 

4. Stel je eigen koffiebar samen

Niet zo moeilijk om te maken, maar wel heel leuk om in te richten: je zelfgemaakte koffiebar. Je kunt een goedkoper kastje kopen die je helemaal zelf kunt verven en pimpen. Daarna is het een kwestie van een leuk plekje vinden en het koffiebarretje mooi inrichten. Zet er leuke kopjes neer, een paar mooie koffietafelboeken en natuurlijk een koffiemachine. Wanneer je ruimte genoeg hebt is het ook een leuke toevoeging om barkrukken aan het barretje te zetten. Zo creëer je echt je eigen koffiemoment: dat is nog eens een goed begin van de dag!

 

5. Houten bankje

Zoek je nog een extra zitplek aan tafel of een leuk bankje ter decoratie? Dan is deze DIY perfect voor jou! Leg er wat leuke kussentjes op en je zelfgemaakte bankje is klaar voor gebruik!