Zo richt je leuk en gemakkelijk een klein balkon in

Wonen door Michelle

Een balkon hebben is heel fijn, omdat je dan toch nog even een lekkere buitenplek hebt. Als je een balkon hebt wil je natuurlijk dat het er leuk uitziet en dat het is ingericht in jouw stijl. Maar hoe zit dat met een klein balkon? Hoe richt je die in en hoe creëer je meer ruimte? Dat vertellen wij jou in dit artikel.

Een balkon met uitklapbare buitenmeubels

Helaas neemt een loungeset of een zitplek voor buiten veel plek in beslag. Gelukkig zijn er genoeg opties voor uitklapbare meubels. Kies bijvoorbeeld voor een kleine uitklapbare tafel met klapstoeltjes, hierdoor kan je snel een buitenplek maken om even te zitten bij mooi weer. Daarnaast bestaan er tafeltjes die je kunt vastmaken aan de reling van je balkon, wanneer je buiten wilt gaan eten of als je er iets op wilt zetten, kun je hem makkelijk en snel ophangen.

Verticaal tuinieren

Wanneer je een klein balkon hebt wil je zo min mogelijk spullen op de grond hebben staan, hierdoor heb je meer loopruimte en lijkt je balkon groter. Maar ondanks dat is het wel leuk om je balkon er gezellig uit te laten zien doormiddel van gezonde planten en bloemen. Dan is verticaal tuinieren de oplossing die je zoekt. Hang leuke potten aan de wand en stop daar leuke vrolijke plantjes in. Tip: aardbeien planten doen het heel goed verticaal! Ook kun je gebruik maken van hangende plantjes, hang ze op aan de overkapping of aan de balkonrail. Onthoud dit goed voor wanneer het weer lekker weer wordt. ;)

balkon inrichten

Leuke decoraties op je balkon

Ben je niet zo fan van planten, maak je balkon dan net wat leuker door anderen decoraties toe te voegen. Hang bijvoorbeeld leuke lampjes op, leg kussens op een stoeltje of leg een vrolijk kleed voor buiten neer (mits buienradar weer te vertrouwen is). Wil je meegaan met de interieur trends? Decoreer je balkon dan met leuke glazen flessen waar je bijvoorbeeld bloemen in kunt doen, verkrijgbaar in allerlei vormen, groottes en kleuren. Daarnaast zijn lantaarns erg in, met deze leuke lampen kun je ook 's avonds wanneer het droog is onder een dekentje een koffie doen. Heel leuk!

Balkon inspiraties

Schaduwdoek tegen de zon en/of tegen de regen

Zonnige dagen zijn heerlijk, maar soms komt het ook met bakken uit de lucht of is de zon echt net te fel. Op een klein balkon heb je nou eenmaal geen plek voor een grote parasol die de zon of de regen tegenhoudt. Gelukkig is er nog een andere makkelijke oplossing. Het handige van een doek is dat je het gemakkelijk kunt verplaatsten, dus je kunt hem snel ophangen en ook weer snel naar beneden halen. Zorg er dan wel voor dat het einde van het doek over de rand van je balkon gaat, zodat niet alle regen op je balkon terechtkomt.

Balkon inspiraties

Daarnaast zorgt een doen ook voor iets meer privacy op je balkon. Mensen kunnen minder makkelijk je balkon op kijken waardoor je misschien iets relaxter buiten zit. Neem er een in een kleur die helemaal past bij jouw stijl en versier het bijvoorbeeld met leuke lampjes, ontzettend leuk!

We hopen dat we je hebben kunnen inspireren doormiddel van deze tips. Laat ons vooral zien hoe jouw balkon is ingericht, we zijn heel benieuwd!

Favoriete items van Welke: