Deze trucjes maken je nagels sterker

Beauty & Mode door Maj

Heb je last van broze en breekbare nagels? Dan zijn je nagels waarschijnlijk niet sterk genoeg. Vervelend, want iedereen wil wel van die verzorgde versgelakte nagels. Ga voor mooie sterke nagels, met deze trucjes en handige tips.

1. Vijlen

Rule number one: gebruik de nagelknipper niet. Gebruik in plaats van de nagelknipper een stevige vijl, omdat anders de laagjes van de nagels sneller splijten en dat willen we natuurlijk voorkomen. Wanneer je gaat vijlen, kun je het beste in één richting vijlen en niet alle kanten op. Zo houd je de nagel het mooist.

2. Laat je nagels met rust

Wanneer je stress hebt of je verveelt, kun je snel aan je nagels gaan zitten. Toch is dit echt een no go als je je nagels wil laten groeien. Probeer je nagels met rust te laten en zo min mogelijk eraan te zitten. Ook nagellak kun je het beste een tijdje vermijden.

3. Nagelriemen verzorgen

Niet alleen je nagels zelf, maar ook je nagelriemen zijn belangrijk om goed te verzorgen. Gebruik een hydraterende nagelolie en masseer de olie voorzichting in op je nagelriemen.

4. Gezonde levensstijl

Kip en vette vis zorgen ervoor dat je nagels sterker worden, door er veel proteïne in zit. Ook kwark, eieren en spinazie doen het goed. Verder zijn voedingsmiddelen met vitamine A, B en C ook goed voor langere nagels.

5. Supplementen

Er bestaan veel supplementen voor sterkere nagels. De meeste supplementen bevatten biotine, dit stimuleert naast sterkere nagels ook je haargroei en de elasticiteit van je huid. Biotine zit ook in bepaalde voedingsmiddelen, maar door supplementen te slikken neem je het beter op in je lichaam.

6. Hydrateren

Je nagels kunnen zichzelf niet goed herstellen, daarom is het belangrijk om ze goed te verzorgen. Hydrateer je nagels en handen elke dag goed. Gebruik regelmatig een vettige en hydraterende handcrème (vooral na het handen wassen) en smeer je nagelriemen ook goed in. Probeer geen agressieve handzeep te gebruiken, maar een milde en natuurlijke variant. Vergeet ook niet om tijdens het schoonmaken handschoendjes te dragen, anders worden je nagels heel erg week en broos.

7. Gebruik geen aceton

Aceton is goed om te vermijden wanneer je sterkere nagels wilt. Aceton droogt namelijk je nagels uit, doordat het de natuurlijke oliën van je nagels verwijderd. Als je dan toch nagellak draagt, kun je beter gaan voor nagellakremover zonder aceton.

En als kerst op de taart: zo geef je jezelf een verzorgende doe-het-zelf manicure