Dit zijn de verschillende soorten nagelvijlen

Beauty & Mode door Zora

Wil jij een pro worden in het verzorgen van jouw nagels? Dan is het goed om te weten welke verschillende soorten nagelvijlen er bestaan en welke jij wanneer kan gebruiken. Wij vertellen je over de verschillende materialen, korrels en vormen.

Nagelvijlen van verschillende materialen

Nagelvijlen van karton

Dit zijn de meest voorkomende nagelvijlen, de typische die we in onze tas meenemen voor een noodgeval. Ze zijn erg dun en ze zijn meestal bedoeld voor onverwachte gebroken nagels. Ze zijn zeer fijnkorrelig, dus ideaal om de rand van de nagel vorm te geven, zonder de binnenste lagen te beschadigen.

Gevoerde nagelvijlen

Deze lijken op kartonnen nagelvijlen, maar zijn dikker, breder en langer, met een klein kussentje in het midden. Ze worden gebruikt om het vijlen af ​​te werken en een perfecte afwerking te bereiken die het oppervlak egaliseert. Ze zijn onderverdeeld in verschillende soorten volgens de dikte van hun korrel en elk wordt aanbevolen voor eenmalig gebruik: vijl 80-120, vijl 150 en vijl 180 tot 240. De laatste is degene die je moet gebruiken voor natuurlijke nagels en manicures thuis, aangezien de rest een grovere korrel heeft die alleen geschikt is voor acryl- en gelnagels.

Nagelvijlen van glas

Als je goed voor ze zorgt, kunnen ze eeuwig meegaan. Hoewel ze delicaat zijn, zijn ze heel gemakkelijk te steriliseren en beschermen ze de nagels goed, dus ze zijn perfect voor kwetsbare nagels. Als je een baby hebt, zijn dit soort nagels het beste omdat ze een lichte korrel hebben en het resultaat uitzonderlijk is. Hoewel ze minder goedkoop zijn dan traditionele, zijn ze de investering waard!

Metalen nagelvijlen

Deze vijlen zijn perfect voor het terugduwen van nagelriemen of het wegvijlen van dode huid rond de nagels. Ze moeten echter met de nodige voorzichtigheid worden gebruikt, omdat ze ervoor kunnen zorgen dat de nagels in vlokken of lagen openbarsten.

Nagelvijlen met verschillende korrels

Het getal dat op de vijl is gedrukt, vertelt ons hoeveel korrels er per vierkante centimeter zijn. Daarom, als het aantal lager is, betekent dit dat de korrel dikker en agressiever is voor de nagel. Als het aantal hoger is, zal de nagelvijl fijner en gladder zijn.

Korrel 80, 100 en 120: Deze worden gebruikt voor acryl- of gelnagels. Vergeet ze te gebruiken met de natuurlijke nagel als je deze niet wilt beschadigen.

Korrel 150: Ze worden gebruikt om de nagels te verkleinen.

Korrel 180: Dit is de meest voorkomende korrel, ideaal voor natuurlijke nagels.

Korrel 240: Deze vijlen worden gebruikt voor het afwerken en polijsten van natuurlijke nagels.

Korrel 400 en 1200: Dit zijn de fijnste korrels die meestal worden gebruikt om de nagel te laten glanzen.

Nagelvijlen met verschillende vormen

Rechte nagelvijl

Ze worden meestal gebruikt om de nagel te vormen en de rand van de nagel te verkleinen.

Gebogen nagelvijl

Perfect voor het vijlen van het oppervlak van de nagel zonder de nagelriemen verkeerd te behandelen.

Blokvijl

Blokvijlen hebben verschillende kanten met verschillende korrels, elk met een functie. Ze zijn ideaal om de nagels gelijk te maken. Elke laag dient voor een ander resultaat: vijlen, glad maken, polijsten en laten glanzen. Ze zijn erg handig, omdat de vlakken van het blok genummerd zijn en samenvallen met de stappen die je moet volgen.