Doe-het-zelf manicure: zo bereid je jouw nagels voor op de feestdagen

Beauty & Mode door Maj

Geen tijd of zin om een bezoekje aan de nagelsalon te brengen nog zo vlak voor de feestdagen? Ga dan voor de doe-het-zelf manicure! Zo weet je zeker dat je nagels helemaal mooi verzorgd zijn voor de kerstdagen. Wij leggen je uit hoe je deze DIY manicure voorbereidt.

1. Voorbereiden en vijlen

Was eerst je handen en verwijder alle oude nagellak of vuil met een watje en nagellakremover. Vijl vervolgens je nagels in de gewenste vorm en knip met een klein nagelschaartje alle kleine velletjes rondom de nagel weg.

2. Basecoat

Een basecoat is erg belangrijk om te gebruiken, zodat de nagellak langer blijft zitten. Breng een laagje basecoat aan op de nagel en laat dit een aantal minuten goed drogen. Om het wachten wat sneller te laten gaan, zet je een gezellige podcast aan.

3. Een feestelijke kleur aanbrengen op je nagels

Nu is het tijd om je nagels te lakken in een gezellige feestelijke kleur. Breng twee laagjes aan voor een mooi dekkend effect. Lak jouw nagels in rood en goud met glitters, doe iets kerstigs met behulp van nailart of ga voor een glitter en glamour look.

Hier vind je nog meer inspiratie voor je feestelijke nagels!

4. Topcoat

Om de nagellak zo lang mogelijk mooi te houden, breng je een laagje transparante topcoat aan. Dit zorgt voor een mooie shine en je nagellak blijft langer zitten. Handig!

5. Handverzorging

Als je nagels helemaal mooi zijn, is het ook fijn om verzorgde handen te hebbben. Dus, tijd om je handen te verzorgen. Gebruik eerst een hydraterende handcrème. Vervolgens breng je een nagelolie aan op de nagelriemen. Zo zien je handen en nagels er mooi gehydrateerd uit zonder droge velletjes enzovoort. Nu zijn je handen en nagels zeker klaar om de feestdagen in te gaan! Draag je een open schoentje met de feestdagen? Dan kun je ook alvast je teennagels helemaal feestdagen ready maken!