Zo vaak moet je jouw badmat wassen

Wonen door Maj

Brrr... niets zo vervelend als een koude badkamervloer in de winter. De oplossing? Vloerverwarming of... een badmat! Heerlijk zacht en warm aan je voeten als je net uit de douche komt. Toch is het ook een grote bron van bacteriën. Belangrijk dus om je badmat wel regelmatig te wassen. Maar hoe vaak is het nou eigenlijk nodig? Wij hebben het antwoord op deze brandende vraag voor je!

Schoonmaken

Voordat we overgaan naar de badmat, kijken we eerst naar de badkamer zelf. Het advies is om deze minimaal één keer per week schoon te maken. Tijdens het schoonmaken van je badkamer, geef je de badmat ook even een opfrisbeurt. Toch wordt dit regelmatig vergeten. De badmat wordt namelijk steeds viezer bij regelmatig gebruik. Zelfs als je net schoon uit de douche komt, stapelen de bacteriën zich op. Door de vochtige omgeving en de stof die ronddwarreld op je badmat wordt deze toch snel vies. Maar hoe vaak moet je die badmat dan wel niet wassen wassen?

Het wassen van je badmat

Het is aan te raden om de badmat eens per week te wassen. Doe deze dus gelijk bij de was als je de badkamer schoonmaakt. Was de badmat op zestig graden, zodat alle bacteriën gedood worden. Hang de badmat om te drogen gewoon op aan de waslijn. Wanneer je deze in de droger doet, kan de antisliplaag verslijten.

Woon je alleen? Dan zou je het uitwassen iets langer kunnen uitstellen, maar om alles fris te houden kun je het ook bij één keer per week houden.

Je badkamer pimpen

Toe aan een nieuwe look in je badkamer? Je kunt deze ook eerst zelf proberen te pimpen! En maak bijvoorbeeld heel eenvoudig een nieuwe DIY badmat. Wat vind je bijvoorbeeld van deze mat van 175 wijnkurken die we vonden op de website van Craftynest?