Met deze hack geef jij jouw badkamer een budget upgrade

Wonen door Zora

Is jouw badkamer aan een upgrade toe, maar heb je niet veel budget? Gebruik dan een voegenstift om jouw wand- en/of vloertegels opnieuw te voegen. Het verschil is ongelofelijk!

Badkamer, keuken of toilet transformeren met een voegenpen

Zien de voegen er vies en verkleurd uit in de badkamer of keuken? Door vochtigheid kan schimmel ontstaan en na verloop van tijd is het normaal dat de voegen niet meer in top conditie zijn door ophoping van kalk en zeepresten. Je kan het proberen schoon te maken met een zelfgemaakte schoonmaakmiddel of een speciale voegenreiniger, maar een voegenstift gebruiken is nog handiger!

Zien jouw voegen er nog goed uit, maar ben je toe aan een kleine make-over? Voegenpennen zijn beschikbaar in verschillende kleuren!

Meer op Instagram

Zo gebruik je een voegenstift

  1. Ontvet de voegen allereerst met een speciale ontvetter, op deze manier is er een goede hechting tussen de voegen en de voegenverf.
  2. Kies de kleur die jij wilt en de dikte van de voegenstift. Welke jij nodig hebt, ligt aan of je standaard of smallere voegen wil upgraden.
  3. Zorg dat de voegen goed droog zijn en dat jij de verwarming al een tijdje uit hebt staan.
  4. Schud de voegenstift en verwijder de dop. Druk de stift een paar keer op een vlakke oppervlakte totdat het verf begint te stromen. Tip! Houd de stift bij wandtegels in een hoek van 45 graden zodat het verf blijft stromen.
  5. Trek de voegenpen over de voegen heen. Laat het verf 24 uur drogen.

Geniet van deze eenvoudige nieuwe look!