4x tips voor het inrichten van je eigen leeshoek

Wonen door Maj

Je hebt een lange werkdag erop zitten, het is koud buiten en je wil niets anders dan even relaxen. Lezen is dan zo ontzettend ontspannend. Natuurlijk wil je dit wel in een omgeving doen waar je tot rust komt, bijvoorbeeld in je leeshoek! Kop thee erbij, een goed boek en met de beentjes omhoog!

1. Zoek de perfecte ruimte voor je leeshoek

Denk eerst goed na over een geschikte ruimte voor je leeshoek. Heb je een extra kamer over of wil je deze in je woonkamer creëren? Kies in ieder geval voor een ruimte uit met veel daglicht, dit is erg prettig om bij te lezen. Ook zo lekker als het zonnetje naar binnen schijnt en je af en toe lekker even naar buiten kunt kijken!

2. Meubels voor in de leeshoek

Met een goede stoel of bank maak je jouw leeshoek helemaal af. Zo kun je heerlijk relaxen en even helemaal verdwijnen in het verhaal van je favoriete boek. Let er bij aanschaf van de stoel of bank wel goed op dat je lekker kunt zitten en geen stijve rug of nek krijgt. Goed uittesten dus! Kleed je zithoek aan met kussens en een dekentje, hoe cozy? Ook een leuk krukje of een poef is super handig, vooral als je een stoel hebt is dit erg fijn. Zo kun je toch even met de beentjes omhoog na een drukke werkdag!

Last but not least, een bijzettafel is ook echt een must. Zo kun je tijdens het lezen hier een kop thee met wat lekkers opzetten. Zet hem naast je stoel of bank, zodat je er makkelijk bij komt. Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk om echt even aan niets te hoeven denken.

3. Lampen en gezellige verlichting

Verlichting is erg belangrijk in een leeshoek. Ga dus voor een goede leeslamp die je naast de stoel of bank zet. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat het een beetje gezellig aanvoelt in de leeshoek, hang dus ook wat warm licht op. Kaarsen kunnen overigens ook heel cozy zijn (en al helemaal een heerlijke geurkaars).

4. Finishing touch

Nu alles op zijn plek staat, mist er alleen nog een beetje sfeer in je leeskamer. Dit kun je doen met leuke woonaccessoires. Een warm vloerkleed, kussentjes, kaarsen en kandelaars kunnen al veel doen. Een mooie plant staat ook super leuk! Ook raambekleding is erg  prettig in de leeskamer, vooral als je in de avond gaat lezen. Voor een aangename geur, zet je geurstokjes of een geur dispenser neer.