Opruimhulp: 6 spullen die jij weg zou moeten gooien voor een opgeruimde kerst

Wonen door Zora

Ben jij dit jaar host van een gezellige kerstavond bij jouw thuis? Dan is het fijn om jouw gasten te kunnen ontvangen in een opgeruimd stulpje. Tijdens alle voorbereidingen voor de feestdagen kom jij hoogst waarschijnlijk een aantal spullen tegen die jij kan doneren of weg kan gooien. Wij helpen je met opruimen aan de hand van onderstaand lijstje!

1. Versleten of lelijke tafelkleden

Jouw stijlvol gedekte kersttafel is niets waard wanneer jij een tafelkleed gebruikt die er versleten uit ziet. Gooi alle tafelkleden weg die zelfs na het wassen en strijken er niet mooi meer uitzien.

2. Oude kerstversiering

Ben jij tijdens het versieren van jouw stulpje veel kerstdecoraties tegengekomen die jij niet meer wil of kan gebruiken? Zoals ouderwetse kerstballen en kerstverlichting dat kapot is. Doneer wat nog te hergebruiken is en gooi de rest weg.

3. Ongewenste cadeaus

Heb jij van vorig jaar nog cadeaus liggen die jij eigenlijk niet mooi vindt of niet kan gebruiken? Doneer ze of geef ze opnieuw cadeau aan iemand anders. Zorg er uiteraard wel voor dat het cadeau niet in dezelfde vrienden- of familiekring terecht komt om boze blikken te voorkomen!

4. Kerstlekkernijen van vorig jaar

Ligt jouw voorraadkast nog vol met kerstlekkernijen van vorig jaar? Het kan zijn dat ze na één jaar over de houdbaarheidsdatum zijn. Check al het chocolade, snoepgoed en koekjes en gooi weg wat jij deze kerst niet meer op tafel kan zetten.

5. Kerstkleding

Heb jij een foute kersttrui die jij liever nooit meer aantrekt of een glitter jurk die al lang uit de mode is? Maak dan ruimte in jouw kast voor geweldige nieuwe kerstoutfits.

6. Andere kerstgerelateerde items

Ga alle kerstgerelateerde items die jij in huis hebt liggen bij langs en ontdoe je van alles wat jij niet meer gebruikt. Denk aan pakken geopende kerstservetten, verkreukeld inpakpapier en andere ongewenste kerstitems.