Zo maak je de perfecte logeerkamer

Wonen door Maj

Een goede gastheer of gastvrouw herken je aan een gezellige logeerkamer. Je hebt aandacht voor het bezoek en wilt dat zij zich fijn voelen in jouw huisje. Wij delen een aantal tips voor het maken van de perfecte logeerkamer. Doe hier dus wat toffe ideeën op, zodat je vrienden en familie zich helemaal op het gemak voelen bij je thuis!

De juiste meubels

Goede meubels zijn natuurlijk belangrijk om een logeerkamer een ontspannen gevoel te geven. Als eerste een fijn bed, deze neemt ook meteen de meeste ruimte in. Je kunt daarom van de logeerkamer een multifunctionele ruimte maken door bijvoorbeeld een slaapbank te gebruiken, die je kunt ombouwen als het nodig is. Je kunt er ook twee kleine nachtkastjes naast zetten als je de ruimte hebt. Verder kan je een kledingkast plaatsen, zodat gasten niet uit hun koffer hoeven te leven. Zorg voor een aantal hangers in de kast en genoeg ruimte. Last but not least, gezellige decoratie. Zet wat kaarsen neer, leuke tijdschriften, verse bloemen en hang wat posters op. Zo voelt je gast zicht helemaal thuis.

Hét stappenplan voor een perfecte logeerkamer

  1. Leg een welkomstbriefje neer en schrijf dat je erg blij bent met hun komst. Zo voelen ze zich meteen warm ontvangen en een klein gebaar blijft vaak juist hangen! Leg er een lekker chocolaatje bij en je gasten kunnen niet gelukkiger worden.
  2. Leg een mini verzorgingssetje neer met een tandenborstel, mini tandpasta, douchegel en watjes. Zo heeft je gast alles bij de hand om een fijne tijd tegemoet te gaan en maak je het diegene erg makkelijk.
  3. Schone handdoeken zijn super fijn om vast klaar te leggen. Zo hoeft de gast er niet om te vragen plus natuurlijk zelf niks mee te sjouwen.
  4. Verse bloemen brengen zoveel leven in de brouwerij. Zet ze op het nachtkastje en dit zal zeker punten scoren bij je gasten.
  5. Leg wat leesmateriaal neer, zoals tijdschriften, een leuk boek of bijvoorbeeld kaartjes met complimenten. Zo kan je gast nog even heerlijk ontspannen voor het slapengaan.
  6. Een flesje water met wat glazen is altijd fijn. Zo hoeft niemand hier meer over na te denken en kan je gast elk moment even dorst lessen. 
  7. Leg ook een extra deken in de kast neer, als het dan koud is kan je gast het dekentje gebruiken.
  8. Decoratie doet het altijd goed. Steek een geurkaars aan bij binnenkomst en leg leuke kussentjes op het bed, dit voelt meteen huiselijk.