4 woonstijlen voor de herfst van 2023

Wonen door Maj

Het is weer herfst en dat betekent: gezelligheid, warmte en een knusse tijd. Zo ook in je interieur wil je dit laten overkomen. Aaibare stoffen, houten meubels en veel kaarsen. Wij delen de 4 woonstijlen voor de herfst van 2023, zet je maar schrap!

1. Organische vormen

Organische vormen zien we al een tijdje terugkomen, maar deze trend zet ook in de herfst van 2023 nog even door. Deze vormen geven een knus gevoel en zorgen voor een bepaalde zachtheid in huis. Harde en vierkante hoeken zorgen weer voor een strakker interieur. Ben je ook zo fan van de organische vormen? Ga bijvoorbeeld voor een bank met afgeronde hoeken of een leuke salontafel in een organische vorm. Daarnaast doen ook aaibare stoffen doen het heel goed. Teddy stoelen, zachte materialen of een fluwele bank: deze materialen zorgen voor een fijne sfeer in huis. Verder kunnen een paar warme dekentjes en kussens natuurlijk niet missen.

2. Vintage woonkamer trend

De vintage woonkamer trend gaan we ook weer veel zien. Het roept een stukje nostalgie op en geeft een warme sfeer in je woonkamer. Ga eens een aantal leuke tweedehands interieurzaken af of ga opzoek naar karakteristieke meubels die je kunt pimpen. Vergeet ook zeker niet de trendkleur donkerbruin, dus bijvoorbeeld donker eikenhout. Als kers op de taart zet je overal kaarsen neer en de donkere dagen kunnen beginnen!

3. Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk aspect anno 2023. We hechten veel waarde aan de toekomst en ook op het gebied van interieur, kunnen we hier nog mee aan de slag. Je geeft dus ook deze herfst make-over op een milieu bewuste manier. Koop niet alles nieuw, maar probeer ook spullen te hergebruiken. Ga eens tweedehands shoppen of bekijk meubels gemaakt van gerecycled materiaal. Kussen gemaakt van oude dekens bijvoorbeeld of een tafel van gerecycled hout.

4. Houten meubels

Hout zien we al een aantal jaren terugkomen en dit zal nog wel even zo blijven. Het is tijdloos en voor de herfst erg cozy en gezellig. Voeg bijvoorbeeld een leuk houten bijzettafeltje aan je interieur toe of nog leuker: maak je eigen houten salontafel! Bekijk wel goed waar het hout vandaan komt en probeer duurzame keuzes te maken. Er bestaan ook houten meubels gemaakt uit resthout en houtsnippers, nou zal de prijs hiervan wel iets hoger liggen. Je kunt ook een oude houten tafel weer opschuren en een nieuw leven inblazen, wel zo duurzaam!