3x gezonde pastarecepten, yum!

Food door Maj

Pasta; waarschijnlijk van heel veel mensen een lievelingsgerecht en groot gelijk, want dit Italiaanse gerecht is simpel te maken en zo ongelofelijk lekker! Daarnaast kan pasta ook nog eens erg gezond zijn, het is maar net welke ingrediënten je toevoegt. Wij geven je vast wat inspiratie mee door 3x gezonde pastarecepten te delen, hmmm!

1. Pasta met avocado en kip

Dit heb je nodig voor 2 personen

  • 230 gram volkorenpenne
  • 300 gram kipfilet (gesneden in blokjes)
  • 100 gram pijnboompitten
  • 2 avocado's
  • 2 citroenen 
  • 120 gram veldsla
  • Parmezaanse kaas
  • Peper en zout

Zo maak je de pasta met avocado en kip

  1. Kook eerst het water en de volkorenpenne volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  2. Verhit de koekenpan droog en rooster hierin de pijnboompitten. Doe dit tot ze mooi goudbruin zijn.
  3. Verwijder de schil en pit van de avocado's en doe deze in een keukenmachine. Rasp de citroenen en voeg deze samen met een scheutje kookvocht van de pasta ook in de keukenmachine. Voeg nog een snufje peper en zout toe en mix het tot een gladde saus.
  4. Breng nu wat olie aan in de pan en bak de kipfilet blokjes mooi goudbruin. Breng ze op smaak met wat zout en peper.
  5. Schep nu de saus en kip door de penne. Roer goed door en voeg nog wat veldsla en geraspte Parmezaanse kaas toe. Klaar is je heerlijke pasta met avocado en kip!

2. Pasta met spinazie en tomaten

Dit heb je nodig voor 2 personen

  • 230 gram volkorenspaghetti
  • 1 rode ui
  • 500 gram spinazie
  • 200 gram kerstomaatjes 
  • 250 gram mager rundergehakt
  • Geraspte kaas 
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden

Zo maak je de pasta met spinazie en tomaten

  1. Breng een pan water aan de kook en doe hier een snufje zout in. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  2. Snijd de rode ui in ringen, verwarm een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui glazig.
  3. Voeg de gehakt toe en bak deze gaar. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout.
  4. Vervolgens voeg je de spinazie toe. De spinazie slinkt snel, waardoor je telkens kleine gedeeltes aan de pan kan toevoegen. 
  5. Snijd nu de kerstomaatjes doormidden en bak deze kort mee in de pan. Voeg de spaghetti toe en serveer met geraspte kaas. Yum!

3. Pasta met zalm en courgette

Dit heb je nodig voor 2 personen

  • 230 gram volkorenspaghetti
  • 1 courgette
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gram cherrytomaatjes 
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram tuinerwten
  • 2 zalmfilets 
  • 2,5 eetlepels groene pesto
  • Snufje peper

Zo maak je de pasta met zalm en pesto

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  2. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en pers de knoflook uit boven de pan. Laat deze even fruiten voor een minuutje.
  3. Snijd de courgette in blokjes en bak deze ongeveer 3/4 minuten. Doe de tuinerwten erbij en bak deze 2 minuten mee. 
  4. Verwijder de huid van de zalm en snijd deze in blokjes. Voeg deze toe aan de pan samen met de pesto. 
  5. Giet de spaghetti af en roer deze door de zalm en groenten. Breng op smaak met peper.
  6. Verdeel de spaghetti over de borden en verdeel de tomaatjes (gehalveerd) over de pasta. Je heerlijke en gezonde pasta is ready!

Serveer al deze heerlijke pasta's met een frisse Italiaanse salade.