Gezond en lekker: een heerlijke camembert salade

Food door Chloe

Zomers kan een salade heerlijk zijn als avondmaaltijd. We hebben door de hitte vaak minder honger en een salade is ook nog eens lekker verfrissend. Daarom hebben we weer een heerlijk salade recept voor je klaarstaan: deze camembert salade.

Camembert salade

De geitenkaas salade is natuurlijk al heel bekend, maar ook camembert is de perfecte kaas voor een salade. Vooral een bak camembert is heerlijk door je salade heen. Het is weer even wat anders dan normaal en kan prima voor zowel lunch als avondeten!

Ingrediënten

  • Een crop ijsbergsla
  • Een bakje cherrytomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 zakje pecannoten
  • 2 bak camemberts
  • Paneermeel
  • Milde mosterd
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Halfvolle melk
  • Azijn
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Zo maak je de camembert salade

  1. Snijd de crop ijsbergsla en verwarm ondertussen de oven voor op 250 graden.
  2. Doe de cherrytomaten in een ovenschaal en rooster deze in de oven voor zo'n 10 minuten met een scheutje olijfolie.
  3. Ondertussen hak je de knoflook fijn en doe je deze samen met de mayonaise, een eetlepel mosterd, twee theelepels azijn en twee eetlepels water in een kom. Voeg ook wat peper en zout toe naar smaak en meng het goed door elkaar.
  4. Bak nu de camemberts in een pan of in de oven tot ze goudbruin van kleur zijn.
  5. Hak de noten grof. 
  6. Doe de ijsbergsla in een kom samen met de geroosterde tomaatjes. Voeg nu de camembert toe, voeg dressing toe naar smaak en besprenkel deze met de pecannoten.