Geef je haar een boost na je vakantie met zon, zee en strand

Beauty & Mode door Maj

Of je nou in Nederland blijft of de zon gaat opzoeken; in de zomermaanden krijgt je haar zeker wat te verduren. Zon, zee, strand en chloor; niet de beste combinatie met je lange lokken. Om je haar zo gezond en glanzend mogelijk te houden, is het belangrijk om deze goed te verzorgen. Geef je haar een boost na je vakantie met zon, zee en strand met deze handige tips!

1. Haarmasker op warm haar

Na een zomer vol zon, zee en strand is er een grote kans dat je haar is uitgedroogd. Een goede tip is daarom een hydraterend en voedend haarmasker, die je heer weer even helemaal doet stralen. Een extra trucje: maak je haar nat, breng het haarmasker aan en verwarm je haar daarna met een föhn. Door de warmte kan het masker dieper in de haarschacht dringen. Wacht 10 minuten na het föhnen en spoel het masker uit. Hello shiny lokken!

2. Verzorgende haarproducten

Goede haarproducten zijn erg belangrijk om je haar gezond te houden. Verzorg je haar met speciale shampoos, conditioner, haarolie, haarmaskers en leave-in spray voor in de zomer. Vergeet ook zeker niet om een product te gebruiken met UV-filter voordat je de zon weer in gaat. Dus probeer voor, tijdens en na de vakantie al deze producten te gebruiken om de schade zoveel mogelijk te beperken.

3. Pak je punten aan

Verzorg vooral de punten van je haar met verzorgingsproducten en niet je hoofdhuid, omdat het anders juist je haar verzwaard. Dit zorgt ervoor dat je minder volume krijgt en juist vetter haar. Ook is het verstandig om na je welverdiende vakantie even een kappersafspraak te maken, zodat je de dode puntjes weg kan knippen en je haar weer mooi verder kan groeien. Ook wel lekker verfrissend om die lange lokken even goed aan te pakken na een weekje zon, right?

4. Haarolie

Rozemarijn olie to the rescue! Masseer een paar druppels haarolie op je hoofdhuid en laat dit een paar uur intrekken. Daarna uitwassen onder de douche en je haar glanst weer super mooi. Ook kan je na het wassen nog wat verzorgende olie aanbrengen in de lengte van je haren.

5. Gezond eten en drinken

Het is belangrijk om je haar ook van binnenuit te verzorgen door ongeveer 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken en veel vitaminen, mineralen en eiwitten te eten. Zo behoud je mooi verzorgd haar het hele jaar door!