Zo deel je jouw kledingkast het beste in

Life Hacks door Maj

Struggles, je kledingkast is een rommel en je hebt geen overzicht meer. Tijd om je garderobe aan te pakken en met een kritisch oog te kijken. Wij helpen je een handje op weg, want zo deel je jouw kledingkast het beste in!

1. Vouwen of hangen

Bepaal eerst welke kledingstukken je wilt gaan hangen of vouwen. Kleren kreuken het minste als ze hangen, maar soms is het beter om bepaalde items te vouwen. Blouses, jurken, pantalons, rokken en blazers zijn beter om te hangen. Gebreide items, sportkleding en joggingpakken zijn beter om te vouwen. Bij tops, T-shirts en jeans maakt het niet zoveel uit, bekijk hoeveel ruimte je hiervoor nog over hebt om te hangen. 

2. Sorteren op categorieën

Haal alle kledingstukken uit je kast en sorteer ze per soort kledingstuk. Dus truien bij truien, broeken bij broeken enzovoort. Zo heb je een duidelijker overzicht van wat je allemaal hebt

3. Organiseren op stijl

Nu is het tijd om je kleding in te gaan delen. Sorteer nu op factoren als stijl en lengte. Alle mouwloze tops kunnen bij elkaar, alle korte jurken, alle lange jurken en zo verder. 

4. Kleding hangen op kleurbeeld

Als alles netjes hangt op type en stijl, is het tijd voor de finishing touch. Namelijk alles op kleurbeeld hangen. Hang van licht naar donker en probeer dezelfde kleuren bij elkaar te hangen. Als je dit hebt gedaan, hangt alles netjes en klaar om gedragen te worden!

5. Accessoires

Naast alle kleding heb je wellicht ook nog accessoires, zoals tassen, riemen en sieraden. Je kunt speciale opbergers hiervoor aanschaffen, zodat het er allemaal georganiseerd uitziet. Op deze manier gebruik je ook sneller de accessoires dan dat je ze ergens verborgen opbergt.