Inpakstress? Dit zijn handige tips die helpen bij het inpakken van je koffer

Life Hacks door Maj

Ga je binnenkort op vakantie en krijg je lichtelijke stress door het inpakken van je koffer? Wij helpen je graag! Hoe eenvoudig het ook lijkt, een koffer inpakken kan soms best wat ingewikkeld zijn. Je wilt niks vergeten, hebt je ook nog aan een bepaald aantaal kilo's te houden en je wilt dat zo min mogelijk kleding kreukt. Geen paniek, want Welke.nl staat voor je klaar met wat handige tips. Pak die koffer er maar snel bij en we gaan aan de slag!

1. Rol je kleding op

Door je kleding op te rollen in plaats van te vouwen, maak je optimaal gebruik van de ruimte in je koffer. Plus je kleding is kreukvrij, hoe fijn is dat!

2. Packing cubes

Een packing cube is een zak met rits, waardoor je overzicht je in je koffer kan houden. Je kan dan je hele koffer indelen met deze cubes, zodat je niks verdwaalt in je koffer. Dus sokken bij sokken, ondergoed bij ondergoed, verzorging bij verzorging enzovoort.

3. Weersvoorspellingen 

Check al-tijd de weersvoorspellingen op je bestemming. Zo weet je of je een lange broek nodig hebt of alleen korte zomerkleding; scheelt weer een hoop onnodige kilo's in de koffer.

4. Huishoudfolie

Wellicht heb je het al wel eens meegemaakt; een fles shampoo is volledig gelekt in je koffer. Pak kwetsbare dingen daarom in met huishoudfolie, zo ligt niet je hele koffer onder de shampoo of conditioner. Doe dit door de dop van de fles te draaien, de fles of pot in te pakken met folie en de dop er weer op te plaatsen. Zo kan er niks gaan lekken, super handig!

5. Maak kledingsetjes en fotografeer ze

Om niet onnodig veel mee te nemen, kun je vooraf kledingsetjes maken en deze fotograferen. Zet alle foto's in een los album op je telefoon en je hebt precies genoeg kleding mee en elke dag outfitinspiratie!

6. Verzamel eerst alles op bed

Berg niet alles meteen op in de koffer, maar verzamel eerst alles op bed. Zo heb je een overzicht van wat je meeneemt en kun je het daarna goed indelen.

7. Laat wat ruimte in je koffer vrij voor souvenirs

Een belangrijke tip; laat nog wat ruimte vrij in je koffer. Zo kun je leuke souvenirs of cadeautjes meenemen zonder te hoeven stressen over het gewicht van je koffer. Het zou toch jammer zijn als je al die leuke spulletjes moet laten staan?