De lekkerste vegetarische barbecue recepten

Food door Maj

Bij een barbecue denk je al vrij snel aan vlees en vis, maar niets is minder waar. Er zijn namelijk talloze overheerlijke vegetarische recepten voor op de barbecue en wij delen de lekkerste acht!

1.  Curry bloemkool steak van de barbecue

Dan wel geen echte steak, maar wel heerlijk op de barbecue. Deze curry bloemkool steak gerooster op de barbecue. Deze snack zit boordevol vitamines en is ook nog eens om te smullen! Perfect voor de vegetarische barbecue.

2. Indiase vega spiesjes

Dit recept met paneer is echt te lekker op de barbecue. Paneer is een Indiase kaas die sinds kort ook in de supermarkt verkrijgbaar is. Heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld bloemkool, paprika en ui. Dus in plaats van vleesspiesjes, overheerlijke groente spiesjes op Indiase wijze!

3. Groentepakketje van de barbecue

Snijd de groentes fijn, kruid ze met wat peper, zout en knoflookpoeder en leg ze in het aluminiumfolie. Sprenkel er nog wat olijfolie en (plantaardige) kaas overheen voor een extra touch. Even laten garen op de barbecue en yum! Je groentepakketjes zijn klaar. Makkelijk en heel erg lekker om te maken.

4. Gevulde vegetarische portobello van de barbecue

Portobello's zijn sowieso al om bij weg te zwijmelen, laat staan gevuld met heerlijke ingrediënten. Opties om ze te vullen zijn roomkaas, paprika en nootjes on top of met tomaat en feta kaas bijvoorbeeld.

5. Zoete aardappel spies van de barbecue

Gek op zoeteaardappel? Dan is dit recept iets voor jou! Snijd de zoete aardappel in blokjes en rijg ze aan de spies. Beetje olijfolie en zout eroverheen en je hebt het perfecte vega barbecue gerecht.

6. Puntpaprika met ricotta en mascarpone

Paprika is sowieso heel erg lekker, zo ook gevuld met ricotta en mascarpone. Heel erg smakelijk tijdens de barbecue of gewoon naast je aardappeltjes en salade.

7. Vegetarische barbecue spiesjes met halloumi

Hmmm; halloumi, paprika en courgette aan een spiesjes gegrild op de barbecue. Zo heb je meteen al je groentes binnen en toch genoten van de gezellige barbecue!

8. Gegrilde watermeloen van de barbecue

Watermeloen op de barbecue? Yes, je leest het goed. Dit is namelijk echt om te smullen! Het zoetsappige van de watermeloen samen met de smaak van de gril is een hele mooie tegenhanger. Sprenkel er nog wat feta en munt overheen om je hapje helemaal af te maken. Je kunt ook een koude salade maken met stukjes watermeloen, feta, komkommer en munt. Een heerlijk gerecht op een warme zomerdag!