Waarom je zakjes silicagel niet weg moet gooien

Life Hacks door Chloe

Je kent ze wel: die zakjes met gel balletjes die je vaak krijgt in een nieuwe tas, voedingssupplementen of nieuwe schoenen. Deze zakjes silicagel belanden vaak met de rest van de verpakking gewoon bij het afval, maar eigenlijk is dat zonde. Je kan er namelijk ontzettend veel mee. Als je dit hebt gelezen gooi je ze nooit meer weg!

Frisse sporttas

Een sporttas kan snel gaan stinken. De bezwete kleding die je er telkens in vervoert maakt de tas er niet frisser op. Maar wist je dat als je een aantal silicagel zakjes in je tas gooit je tas wel lekker fris blijft? De gel absorbeert het vocht wat zorgt voor de nare geur. Op deze manier krijgen bacteriën de kans niet om te groeien en heb je geen last meer van vervelende geurtjes.

Glanzend zilver

Sieraden, bestek of andere zilveren voorwerpen: silicagel is ideaal om het glanzend te houden. Omdat het voorkomt dat het zilver vochtig wordt, wordt het ook minder snel dof en dus blijft het mooi glanzen.

Telefoon redden

Tja, het kan de beste overkomen, maar als je telefoon in het water valt is het geen pretje. Je hebt vast wel eens gehoord van de truc om je telefoon daarna in de rijst te leggen, maar je kan deze natuurlijk ook in de silicagel leggen.

Droogbloemen maken

Ben jij gek op droogbloemen? Die kan je met behulp van silicagel zelf maken. Leg de bloemen samen met de korrels in een afgesloten bakje. Na een paar dagen zijn ze prachtig gedroogd en heb je een heel tof interieur item.