Handig: zo blijft kaas langer houdbaar

Food door Maj

In de meeste koelkasten is wel dit op en top Nederlands lekkernij te vinden; kaas. Lekker voor bij de borrel of op brood. Toch is het wel handig om een stuk kaas goed te bewaren, zodat het lang houdbaar blijft. Je wilt niet dat de kaas uitdroogt en je hem snel moet weggooien. Hier een aantal handige tips!

1. Vetvrij kaaspapier

Als je kaas bij de kaasboer koopt krijg je waarschijnlijk vetvrij kaaspapier mee. Hier kan je de kaas super goed in bewaren en blijft het lekker vers. Ook bij sommige supermarkten kan je dit papier meenemen, super handig!

2. Luchtdichte vershoudbakje

Er zijn speciale luchtdichte bakjes, waar je kaas goed in kan bewaren. Door de goede afsluiting is je kaas iedere dag vers en blijft het langer houdbaar.

3. De groentelade

In de groentelade van je koelkast is te temperatuur minder laag, wat beter is voor de kaas. Kaas kan het beste bewaard worden bij een temperatuur van 12 tot 15 graden. De smaak gaat sneller achteruit als kaas bewaard wordt bij een te hoge temperatuur. Let er ook op dat de plek waar de kaas ligt wordt niet te vochtig is. Het kan wel per soort kaas wel verschillen, blauwschimmelkaas kan bijvoorbeeld  beter hoog in de koelkast bewaard worden.

4. Raak alleen de korst van de kaas aan

Probeer bij het snijden van de kaas alleen de korst aan te raken. Overal waar je vingers hebben gezeten kan namelijk sneller schimmelvorming ontstaan.

5. Schimmel eraf snijden

Veel mensen gooien meteen een pak kaas weg als er een beetje schimmel op zit. Toch kan je de schimmel gewoon eraf snijden en weer eten. Maak het bewaardoosje of kaaspapier schoon et voilà!

Lees hier ook hoe ja avocado's langer houdbaar blijven