Dit plekje in Duitsland is het perfecte weekend weg voor iedere wijnliefhebber

Wonen door Michelle

Even weg uit je eigen omgeving en even niks aan je hoofd hebben. Er zijn genoeg locaties en opties waar je tussen kan kiezen. Zo heb je verschillende unieke overnachtingen in eigen land, maar een tripje naar het buitenland is ook leuk op z’n tijd. Nu het nog kan laten wij laten jou vandaag een bijzondere optie zien voor een weekendje weg zien in Duitsland, namelijk een overnachting in een wijnvat!

 

Weekend weg in Duitsland

Deze hotelkamer is niet bepaald standaard, je overnacht namelijk in een oud wijnvat. Vroeger werden deze gigantische wijnvaten gebruikt om wijn in te laten rijpen en de wijn in op te slaan. Nu worden deze wijnvaten al een lange tijd hier niet meer voor gebruikt, ze zijn volledig omgebouwd tot comfortabele ruime verblijfplaatsen. De hotelkamer bevat onder andere een tweepersoonsbed en een volledig ingerichte badkamer. In dit bijzondere hotel kom je dus niets te kort!

Deze bijzondere overnachting bevindt zich in het Duitse plaatsje Sasbachwalden. Deze Duitse plaats is niet echt wat je kan noemen een toeristische trekpleister, maar juist daarom ontzettend leuk. Sasbachwalden is goed te bereiken met de auto, de reis duurt vanaf Utrecht een kleine vijf en een half uur. Oftewel, perfect voor een weekend weg!

Hotel in de natuur

Het hotel heeft een wel heel toepasselijke naam, namelijk ‘Schlafen im Weinfass’, oftewel slapen in wijnvat. Deze trip is vooral gericht op het drinken en proeven van verschillende wijnen. Daarnaast ligt het hotel in een prachtig gedeelte van het Zwarte Woud. De natuur daar is werkelijk waar schitterend en zal door menig natuurliefhebber enorm worden gewaardeerd. De wijnen die worden geproefd worden ook in hetzelfde gebied verbouwd, tijdens deze trip kun je dus heerlijk genieten van lokale streek producten. Naast het proeven van verschillende wijnen kun je ook wijn kopen, hierdoor kan je thuis nog heerlijk nagenieten van je weekend weg in Duitsland!

Deze bijzondere optie voor een weekendje weg is helaas niet onopgemerkt gebleven, er zijn veel mensen die deze bijzondere ervaring eens willen beleven. Mocht je dus een weekendje weg willen plannen naar dit unieke hotel wordt er aangeraden om op tijd te reserveren, hiermee voorkom je dat het wellicht vol zit.

Een overnachting in dit unieke hotel kost voor twee personen 168 euro. Voor die prijs krijg je een verassingsmand met verschillende lekkernijen, drie flessen wijn en s’ochtends een heerlijk ontbijtje aangeboden. Wellicht heb je ondertussen al genoeg wijn gedronken om met alle lege flessen wijn een kunstwerk te kunnen bouwen, ook leuk!

Favoriete items van Welke: