Door deze trucjes hebben je kaarsen een langere brandtijd

Life Hacks door Maj

Kaarsen geven vaak veel sfeer en het liefst brand je ze de hele dag door. Toch is het vervelend als je ziet dat ze na een paar uurtjes branden al helemaal opgebrand zijn. Wij geven je wat trucjes mee waardoor je voortaan langer plezier hebt van je kaarsen, lekker knus en gezellig!

1. Zout gebruiken

Zout to the rescue! Strooi een beetje zout over de pit van de kaars, dit kan je doen terwijl die brandt of voordat je hem aansteekt. Een andere optie is om de kaars in zout water te leggen en ze daarna te laten drogen. Hierdoor gaan je kaarsen veel langer mee, een goede tip om te onthouden dus.

2. Invriezen

Leg je nieuw gekochte kaars (of deels opgebrande kaars) even in de viezer. Wanneer je ze aansteekt zullen ze koud zijn, wat ervoor zorgt dat het langer duurt voordat het kaarsvet smelt. Verder helpt het ook tegen het druipen van de kaarsen. Een gouden tip om de brandtijd van je favoriete kaarsen te verlengen. 

3. Kaarsvet hergebruiken

Kaarsvet hergebruiken is een duurzame en goede manier om langer met je kaarsen te kunnen doen. Ook leuk om zelf aan de slag te gaan hiermee als je een middagje de tijd hebt. Lees hier hoe je kaarsvet kan hergebruiken en zelf weer nieuwe kaarsjes kan maken. 

4. De lont korter knippen

Door de lont korter te knippen, blijft de vlam van de kaars kleiner en neemt het minder snel kaarsvet op. De kaars brandt hierdoor langzamer op en gaat langer mee. Je kan de lont knippen met een speciale lontknipper of voorzichtig met een gewone kleine schaar.

5. Kaarsen langer laten branden

Als kaarsen uitgehold opbranden, is de kaars te snel uitgeblazen. Het is beter om de kaars eerst even een tijdje te laten branden voordat je hem weer uitblaast. Dan brandt de toplaag in zijn geheel, waardoor de bovenkant vlak blijft in plaats van hol.