Haal de zomer in huis met deze woontips

Wonen door Maj

Het is buiten weer langer licht, de zon begint te schijnen en het groen begint weer te bloeien. Dat betekent maar één ding, de zomer komt eraan! Wel zo fijn om de zomer ook binnen door te trekken in je interieur. Na zo'n lange winter, kan je huis vaak wel een opfrisbeurt gebruiken. Laat je inspireren en haal de zomer in huis met deze woontips.

1. Gezellige kleuren

Felle en levendige kleuren gaan we deze zomer veel spotten. Oranje, geel, groen en koraal zijn bijvoorbeeld kleuren die we veel terug gaan zien in het zomerse pallet. Deze kleuren zorgen voor een happy feeling en een gezellige uitstraling. Maar hoe laat je deze kleuren nou subtiel doorschemeren in je interieur? Je kan bijvoorbeeld een muur opfleuren met een kleurtje, een stukje muur behangen, decoreren met kussens in felle kleuren, je tafelkleed vervangen of gekke accessoires toevoegen. Ga eens experimenteren en wie weet word je wel verrast door de leukste combinaties!

2. Botanische zomerse prints

Planten, botanische prints en patronen komen anno 2023 steeds meer terug in het interieur. Denk aan posters met bladmotieven of botanisch behang. Ook kan het toevoegen van planten aan je interieur het huis meer levendig en duurzaam maken. Naast dat het leuk zomers staat, verbeteren ze ook de luchtkwaliteit in huis.

3. Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen als rotan, hout, linnen stoffen en bamboe komen steeds meer voor in het interieur. Trek de natuur gewoon door naar binnen in de vorm van meubels, accessoires of textiel. Deze materialen zijn tijdloos, uniek en hebben een hele lange levensduur.

4. Sustainable

Duurzaamheid wordt ook een steeds belangrijker aspect in het interieur. Ga opzoek naar milieuvriendelijke materialen of shop eens tweedehands. Er zijn nog genoeg vintage parels te vinden die je kan opknappen of al een hele mooie retro look hebben. Duurzaam en ook nog eens heel leuk om mee aan de slag te gaan deze zomer!

5. Buitenruimte

Na een lange winter, moet ook weer de buitenruimte helemaal summerproof worden gemaakt. Probeer ook eens buiten zones te maken, net zoals in huis. Creëer een gezellige zithoek, eethoek en bijvoorbeeld een buitenkeuken met barbecue. Zo kan je meer van het buitenleven genieten en helemaal tot rust komen in de tuin na een lange dag werk!

En te vergeten: bloemen, bloemen, bloemen in huis. Op tafel, buiten, in de keuken: overal gezelligheid! Lees hier wat de mooiste bloemen op tafel in de lente zijn.