Je haar beschermen tegen zon, zee en chloor

Beauty & Mode door Sandra E

De zomer staat weer voor de deur! Temperaturen stijgen, de zon schijnt lekker en het is tijd om op zomervakantie te gaan of te genieten van de Nederlandse zomer. Het is belangrijk om, net als je huid, ook je haar te verzorgen tijdens je zonvakantie of een dagje strand. De zon kan je haar erg beschadigen. Het haar kan dof en droog worden en haarpunten kunnen breken. Tijd voor wat tips om je haar te beschermen tegen de zon, zee en chloor.

Gebruik producten met UV bescherming

Stap 1 is om je basisverzorging voor je haar op orde te hebben. Maar bescherming tijdens het zonnen is ook van groot belang voor je haar. Er zijn speciale producten op de markt die je haar beschermen tegen de zon. Deze haarproducten bevatten UV-filters. Gebruik tijdens de zomermaanden deze producten en bescherm je haar op deze manier al tegen de zon, zee en chloor.

Vermijd chemische behandelingen

Probeer zo min mogelijk om je haar te stijlen, föhnen, permanenten of te kleuren. Je haar krijgt het zwaar te verduren en zou kunnen beschadigen. Daarnaast word je haar vaak erg droog van al die behandelingen. In ‘normale’ weersomstandigheden is het geen probleem, maar in de zomer is droog haar niet bestand tegen zon, zout, chloor en zee. Stel behandelingen uit tot na de zomer. Ga je je haar stijlen gebruik dan stylingproducten met een SPF-factor.

Je haar in de knot

Sprin je de zee of het zwembad in? Gooi je haar omhoog en draag het in een knot. Chloor en zeewater zijn boosdoeners die ervoor kunnen zorgen dat je haar nog meer uitdroogt. Probeer daarom op stranddagen je haar zoveel mogelijk op te steken. Gebruik dan ook het liefst een elastiekje zonder metalen sluiting, dit is beter voor je haar.

Draag een hoedje

Hoedjes of petjes, het mag allemaal deze zomer. Je haar niet blootstellen is dan ook de beste oplossing. Draag een hippe hoed, petje of misschien staat een bandana je wel te gek.

Haar nat maken

Van plan om een duik in het zwembad of de zee te nemen? Spring dan snel even onder de douche. Je haar absorbeert als het al nat is minder chloor en zout. Wil je het helemaal goed doen? Spoel na het zwemmen je haar meteen weer uit.