Fleur je huis op: de mooiste bloemen voor op tafel in de lente

Wonen door Maj

Nu de zon weer begint te schijnen hebben we allemaal zin in wat meer vrolijkheid in huis. De bloemetjes kunnen weer op tafel en de deuren mogen weer open. Om een frisse touch te geven aan je interieur, zijn verse bloemen in je huis altijd een goed idee. Om je handje te helpen, delen wij de mooiste bloemen voor op tafel in de lente!

1. Tulpen

Misschien een beetje cliché, maar wel heel erg leuk voor in de lente: tulpen. Een typische Nederlandse bloem die super leuk staat op tafel of in je tuin. Deze bloem vrolijkt meteen alles op!

2. Iris

Een sierlijke bloem die in een mooi boeket toch wel het beste uitkomt. Super leuk te combineren met anderen bloemen voor een prachtige bos op tafel!

3. Hyacint

De hyacint herken je wellicht wel aan de kenmerkende geur. Een kleurrijke bloem die in talloze kleuren verkrijgbaar is, zoals rood, roze, paars, oranje, groen, wit en geel.

4. Tuberoos

De tuberoos heeft, je zal het niet zeggen, weinig van de roos weg. De bloem staat wel bekend om de geur. In de nacht verspreidt ze haar geuren, waardoor je de volgende ochtend wakker wordt tussen de lentegeuren.

5. Anemoon

De anemoon groeit gewoon door als deze in de vaas staat. Een bloem die het eigenlijk heel het jaar door wel goed doet, maar ook in de lente heel leuk in huis staat.

6. Bloesem

Met bloesem kan je nooit verkeerd gaan. Zet een paar mooie bloesemtakken in een vaas en haal het voorjaar in huis. Ze passen bij veel woonstijlen en staan heel sierlijk in je interieur. Wij zeker zij fan!

7. Muscari

De muscari, ook wel bekend als de blauwe druif, is is in verschillende paars- en blauwtinten verkrijgbaar. Echt prachtig als je van een beetje kleur houdt.