3 x zomerse pizza's om zelf te maken

Food door Zora

De zomer komt eraan en met het warme weer hebben we zin in iets fris! Een pizza is altijd een goede keuze en vooral als we het beleggen met zomerse ingrediënten zoals courgette, ananas of artisjok. Scrol verder voor drie heerlijke zomerse pizza-recepten die jij zelf kan maken. Eet smakelijk alvast!

1. Pizza Hawaï met prosciutto

Ingrediënten

  • 1 pizzabodem
  • 1 blik ananasschijven van 825 gram
  • 1½ eetlepel extra vergine olijfolie
  • 65 gram pizzasaus
  • 170 gram prosciutto
  • ½ rode ui (snij in dunne ringen)
  • 400 gram geraspte oude kaas
  • 400 gram rucola

Bereidingswijze

  1. Zet een grillpan op hoog vuur en bestrijk de ananasschijven met olijfolie. Doe de ananasschijven vervolgens in de pan en grill ze drie minuten per kant.
  2. Verwarm de oven voor op 260 graden. Leg de pizzabodem op een bakplaat en verdeel de saus gelijkmatig over de bodem. Voeg daarna de prosciutto, rode ui, geraspte kaas en gegrilde ananas toe.
  3. Bak de pizza in de oven tot het kaas gesmolten is en de pizzasaus bubbelt, ongeveer gedurende 8 tot 10 minuten. Voeg voor het serveren de rucola toe.

2. Vegetarische pizza met courgette en paprika

Ingrediënten

  • 1 pizzabodem of flatbread
  • 65 gram pizzasaus
  • 1 courgette (heel dun gesneden)
  • 1 gele paprika (in blokjes)
  • 1 groene paprika (in blokjes)
  • 475 gram cherrytomaatjes (doormidden gesneden)
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • Keukenzout en versgemalen zwarte peper
  • 65 gram geraspte mozzarella kaas
  • 130 gram geschaafde Parmezaanse kaas
  • Verse basilicumblaadjes

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 225 graden. Leg de pizzabodem op een bakplaat en verdeel de pizzasaus gelijkmatig over de bodem.
  • Roer de courgette, paprika en cherrytomaatjes door elkaar in een grote kom en voeg de olijfolie toe. Breng het op smaak met peper en zout.
  • Versier de pizza eerst met de groenten en daarna met de geraspte mozzarella kaas.
  • Bak de pizza in de oven tot de saus bubbelt en de groenten zacht zijn, ongeveer gedurende 9 tot 11 minuten. Voeg voor het serveren de Parmezaanse kaas en basilicum toe.

3. Gegrilde flatbread pizza met artisjok, ricotta en citroen

Ingrediënten

  • 1 grote of 2 kleine flatbreads
  • 300 gram ricotta kaas
  • Zest en sap van 1 citroen
  • ¾ theelepel versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 300 gram gemarineerde artisjokharten
  • Halve citroen (gesneden in dunne plakjes)
  • 240 gram babyspinazie
  • 45 gram verse basilicumblaadjes
  • Chilivlokken

Bereidingswijze

  • Verwarm een grillpan voor op hoog vuur.
  • Roer in een kleine kom de ricotta, citroenschil, citroensap en zwarte peper door elkaar.
  • Bestrijk beide kanten van het platbrood met olijfolie en grill tot ze licht geroosterd en warm zijn, ongeveer 2 minuten per kant. Haal de pan van het vuur af.
  • Verdeel het ricottamengensel gelijkmatig over het platbrood en garneer het met de artisjokken en schijfjes citroen. Grill het platbrood tot het ricottamengsel iets losser wordt en de pizza goed verwarmd is, ongeveer gedurende 3 minuten.
  • Voeg de spinazie, basilicum en chilivlokken toe voor het serveren.

Buon appetito!