Vintage en industrieel combineren: zo doe je dat

Wonen door Lien

Ben jij gek op de combinatie van een vintage en industriële woonstijl? Lees dan hieronder de tips hoe je deze het beste kunt combineren.

Wat is een vintage industriële stijl?

Een industrieel interieur wordt gekenmerkt door een robuust karakter. Vaak is deze stijl voorzien van stoere elementen en donkere kleuren. Vooral tinten als donkerbruin en cognac zijn vaak terug te zien bij dit type interieur. Met wat antieke details maak je het al snel een vintage industrieel geheel.

Staal en leer

Meubels van staal en leer passen perfect binnen deze stijl. Ze voegen toe aan het robuuste karakter en geven je woonruimte een tough uitstraling. Het zijn tijdloze materialen die uiterst geschikt zijn om toe te passen in deze woontrend.

Donker hout

Over tijdloos gesproken: hout is een andere, verrijkende toevoeging aan de combinatie van deze twee woonstijlen. Met name donkerhout werkt goed en sluit mooi aan bij de andere donkere tinten.

Rood, oranje en geel

Ga voor warme kleuren die het geheel een vintage touch geven. Verf bijvoorbeeld een muur in de kleur van een zonsondergang of voeg een eyecatching vintage item toe in hartstochtelijk rood.

De twee woonstijlen hebben best wat overlap, dus ze zijn helemaal niet zo moeilijk om te combineren. Het industriële zit ‘m dus met name in de materialen en kleurkeuzes, terwijl het vintage gevoel vooral voortkomt uit kleine items en details.

Ook interessant: zo geef je je interieur een luxe uitstraling